Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης για να φτάσει παντού το κάλεσμα για την Πρωτομαγιά

Από τη μαζική σύσκεψη προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη
Από τη μαζική σύσκεψη προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη
Με το σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών» προετοιμάζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τη φετινή Πρωτομαγιά. Με εξορμήσεις και περιοδείες σε δεκάδες χώρους δουλειάς, συσκέψεις και συνελεύσεις, βρίσκονται «στο πόδι» για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Από τις δεκάδες άλλες συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα, μέχρι στιγμής τα ραντεβού έχουν οριστεί σε Ηράκλειο (10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καλαμάτα (10 π.μ., κεντρική πλατεία), Λάρισα (10 π.μ., κεντρική πλατεία) και Χαλκίδα (10 π.μ., Στρογγυλό).

Πολύμορφες δράσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αποφασίστηκαν οι εξής κεντρικές δράσεις: Παρασκευή 20/4: Πανεξόρμηση των συνδικάτων στις ΒΙΠΕ Σίνδου και Κιλκίς. Στις 24/4 και 25/4: Κοινές εκδηλώσεις σωματείων με συλλόγους σπουδαστών, φοιτητών, μαθητών εσπερινών σχολείων. Πέμπτη 26/4: Μηχανοκίνητες πορείες σε Δυτική και Ανατολική Θεσσαλονίκη. Σάββατο 28/4: Παρεμβάσεις στις δύο μεγάλες λαϊκές αγορές της πόλης (Ξηροκρήνη - Μαρτίου).

Σάββατο 5/5: Ιστορικός περίπατος των σωματείων, με αφετηρία το χώρο θυσίας των εργατών το Μάη του '36. Τετάρτη 9/5: Κατάθεση στεφάνων στο χώρο θυσίας των εργατών τον Μάη του '36, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου. Κυριακή 13/5: Συμμετοχή στη μέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης που έχει εξαγγείλει η ΕΔΥΕΘ.

Λάρισα: Με στάσεις εργασίας η συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς

Στάσεις εργασίας, διάρκειας μιας ώρας, την Παρασκευή 27/4 και τη Δευτέρα 30/4, έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με στόχο να αξιοποιηθούν για να φτάσει το κάλεσμα της συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργία στους χώρους δουλειάς.

Επίσης, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη σωματείων, το ΕΚΛ θα οργανώσει: Περιοδείες σε σχολές ΟΑΕΔ, ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΙ. Εξορμήσεις στα στρατόπεδα, με ειδική προκήρυξη για τους στρατευμένους. Ποδοσφαιρικό τουρνουά 5x5 στις 24 και 26 Απρίλη. Προγραμματίζει επίσης προβολή αντιπολεμικής ταινίας, σύσκεψη με μετανάστες για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ θα συμμετάσχει στην Πορεία Ειρήνης που οργανώνει στις 13/5 η Επιτροπή Ειρήνης.

Πρόγραμμα δράσης στον κλάδο των Κατασκευών

Σε συγκέντρωση - συζήτηση για την Πρωτομαγιά καλούν τους εργαζόμενους στον κλάδο των Κατασκευών η Ομοσπονδία Οικοδόμων, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Ηλεκτρολόγων Αττικής και Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Αττικής, και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών, την Τετάρτη 25/4, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Ομοσπονδία μαζί με τα Συνδικάτα Οικοδόμων οργανώνουν συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Αυτήν τη βδομάδα προγραμματίζονται την Τετάρτη 18/4 στο Ηράκλειο Κρήτης (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο) και την Πέμπτη 19/4 στη Λάρισα (11.30 π.μ., στο εργοστάσιο ΑΡΜΟΣ, και Γενικό Συμβούλιο στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο).

Επίσης, αυτήν τη βδομάδα στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις θα γίνουν: Την Τετάρτη 18/4 στο εργοτάξιο του Μουσείου Γουλανδρή (11 π.μ. - 12 μ.). Την Πέμπτη 19/4 στα εργοτάξια του στούντιο «Καραγιάννης» (ΤΕΡΝΑ) στο Μαρκόπουλο (11 π.μ. - 12 μ.), της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ (11 π.μ. - 12 μ.) και του «Παπαστράτου» στον Πειραιά (12 μ. - 1 μ.μ.). Την Παρασκευή 20/4 στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαλήρου (11 π.μ.- 12 μ.).

Συσκέψεις προετοιμασίας
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και ο Σύνδεσμος Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις Αχαΐας καλούν όλα τα σωματεία της Πάτρας, καθώς και τις Επιτροπές Αγώνα, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, σε σύσκεψη τη Δευτέρα 16/4, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) πραγματοποιεί τη Δευτέρα 16/4 σύσκεψη της Γραμματείας, με θέμα τη συμμετοχή στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και σχέδιο δράσης για το επόμενο δίμηνο. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).
  • Στο Ηράκλειο, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ καλούν σε σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, την Τρίτη 17/4, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΗ, στην αίθουσα «Ναπολέων Σουκατζίδης».
Εξορμήσεις και περιοδείες σε δεκάδες χώρους δουλειάς

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου σχεδιάζει περιοδείες - εξορμήσεις: Την Πέμπτη 19/4 στις μεταφορικές εταιρείες και στις «φρουτοεμπορικές» στον Καρά Τεπέ. Την Παρασκευή 20/4 στους εργαζόμενους στο «hot spot» στη Μόρια και στις δομές στον Καρά Τεπέ. Το Σάββατο 21/4 στην κεντρική αγορά. Τη Δευτέρα 23/4 οργανώνει σύσκεψη σωματείων, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του. Αντίστοιχο πρόγραμμα περιοδειών έχουν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Επισιτιστικών - Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και τα σωματεία του προχωρούν σε εξορμήσεις το Σάββατο 14/4 σε ξενοδοχεία («Ιonion Blue», «Γαλήνη»), τη Δευτέρα 16/4 και την Τρίτη 17/4 στα σούπερ μάρκετ, την Τετάρτη 18/4 στον αγροτικό συνεταιρισμό ΤΑΟΛ, την Πέμπτη 19/4 και την Παρασκευή 20/4 στα καταστήματα στην πόλη της Λευκάδας.

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής προχωρά σε περιοδείες: Τη Δευτέρα 16/4 στις επιχειρήσεις «Κλέβα», «Γερολυμάτος» (Μενίδι), «Παπανικολόπουλος». Την Τρίτη 17/4 σε «Λάιον», «Αντέλκο», ΠΕΙΦΑΣΥΝ, «Φαρμαλούξ», «Αλφαφαρμ», «Φαρμασέρβις», «Ελ Φαρμ», ΕΝΦΑΡΕΛ, «Μεδισύλ», «Σαράντης», «Φανιοφάρμ», «Ξυδιάς», «Προφάρμ», «Φαρμαστόκ». Την Τετάρτη 18/4 σε «Προβέτ», «Τζόνσον», ΣΥΝΦΑ, «Λορεάλ», «ΚΑΝΑ», «Παπάζογλου». Αντίστοιχο πρόγραμμα έχει καταρτιστεί και για την υπόλοιπη βδομάδα.

Στους εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα απευθύνεται ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με τις εξορμήσεις που σχεδιάζει τη Δευτέρα 16/4 («Notos», «Lidl» σε Ιλιον και Ανω Λιόσια), την Τρίτη 17/4 («Σκλαβενίτης ΙΖΟΛΑ», «Αττικα», «ΙΚΕΑ», «Lidl» σε Βύρωνα και Δάφνη), την Τετάρτη 18/4 («Σκλαβενίτης AVENUE» και Αργυρούπολης) και την Πέμπτη 19/4 («Σκλαβενίτης» Αλίμου).

Εξορμήσεις στα συνεργεία καθαριότητας σε μια σειρά χώρους (Πολυτεχνείο, ΕΚΠΑ, Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αλεξάνδρα», «Αιγινήτειο», ΚΑΤ και «Δαφνί») οργανώνει το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Αθήνας, την Τρίτη 17/4 και την Τετάρτη 18/4.

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές Αθήνας προχωρά σε εξορμήσεις τη Δευτέρα 16/4 στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού και τη Βιοκλινική Αθήνας, την Τρίτη 17/4 στο «Ερρίκος Ντυνάν» και την Παρασκευή 20/4 στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου.

Σχέδιο εξορμήσεων σε δεκάδες χώρους δουλειάς υλοποιεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής: Το Σάββατο 14/4 σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας («Electra Palace», «Electra Metropolis», «Athens Cypria» κ.α.), στο Λαγονήσι («Grand Resort») και στα επισιτιστικά καταστήματα στο Σύνταγμα. Την Κυριακή 15/4 σε δυτικά, βόρεια και νότια προάστια από τα αντίστοιχα παραρτήματα. Τη Δευτέρα 16/4 σε ξενοδοχεία («Intercontinental», «Athens Avenue», «Acropolis Museum», «Athenian Caliroe», «Ιλλισός», «Amalia», «New Hotel», «Tiare», «Dorian Inn», «Odeon», «Oscar») και στο catering «Γευσήνους». Αντίστοιχο πρόγραμμα ακολουθεί και τις επόμενες μέρες.

Καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες έχει σχεδιάσει και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Τη Δευτέρα 16/4 (γκαράζ Κορυδαλλού). Την Τρίτη 17/4 (τεχνικές υπηρεσίες, δημαρχείο, Καθαριότητα και αμαξοστάσιο δήμου Αθήνας, αμαξοστάσιο και δημαρχείο Αμαρουσίου, δημαρχείο και ΚΕΠ Νίκαιας, τεχνικά συνεργεία και Πράσινο Κορυδαλλού). Την Τετάρτη 18/4 (παιδικοί σταθμοί και βιβλιοθήκη Κορυδαλλού, Πνευματικό Κέντρο και Κολυμβητήριο Νίκαιας, παιδικοί σταθμοί Αμαρουσίου).

Περιοδείες και εξορμήσεις σε μεγάλες εταιρείες οργανώνει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (Δευτέρα 16/4 σε KPMG, Τρίτη 17/4 σε ΣΟΛ, «Deloitte», Παρασκευή 20/4 σε PWC).

Περιοδείες και εξορμήσεις οργανώνει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού Δέρματος (σε «Τσακίρη», Τσαγκαράδικα Ρέντη, «Φειδά», «Πεταλούδα», «Media Strom», «Candia Strom», «Spick and Span», «Λεμή», «Πρωτέας», BSB).

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζουν περιοδείες σε χώρους δουλειάς σε Κιλκίς, Σέρρες και Κατερίνη: Στις 16/4 σε «Κουκάκη», «Konva ΑΕΒΕ», «Τorre», «Urimac», «U&S Unismack ABEE». Στις 17/4 σε «Κρι - Κρι», «ΣΕΡΓΑΛ», NΕΚΤΑΡ Κουρτίδης», «Το Χρυσό», «Κοτόπουλα Νιγρίτας». Στις 18/4 σε «Αμβροσιάδη», «Κορφή», «ΒΙΟΖΩΚΑΤ», «ΜΕΒΓΑΛ» (Πιερία).

Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κ. Μακεδονίας προγραμματίζει εξορμήσεις στις 19/4 σε «ΣΙΔΕΝΟΡ», ΕΛΒΟ και «ΕΡΛΙΚΟΝ».

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής προχωρά σε εξορμήσεις (Σάββατο 14/4 στη Μενεμένης, Κυριακή 15/4 στους Αμπελόκηπους, Τρίτη 17/4 και Δευτέρα 23/4 στον Εύοσμο, Τρίτη 24/4 στο «Regency Casino»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ