Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΠΑΜΕ
Την Κυριακή η εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Στο πλαίσιο της έναρξης του 12ου Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης οργανώνει το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της έναρξης του 12ου Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 5x5, την Κυριακή 15/4.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 10 π.μ., στο δημοτικό γήπεδο «Τ. Χαραλαμπίδης» του δήμου Χαϊδαρίου (Ιερά Οδός 240), και το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα και τις 88 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Εργατικό Πρωτάθλημα να δώσουν μαζικό «παρών».

Θα παραβρεθούν ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της, Γιώργο Μαυρίκο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας για την έναρξη του Πρωταθλήματος, ανάμεσα σε ομάδα από την Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας και ομάδα Νέων Εργαζομένων.

Μετά τον αγώνα θα γίνουν η παρουσίαση των 88 ομάδων και η κλήρωση των ομίλων για το Εργατικό Πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η 1η αγωνιστική των ομίλων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 22/4.

«Με αυτήν την εκδήλωση συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στον Παλαιστινιακό λαό, που για χρόνια υποφέρει από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ στον δίκαιο αγώνα του να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, εντός των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ.

Καταγγέλλει την κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ισραήλ εναντίον των κινητοποιήσεων των Παλαιστινίων, με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που «έχει οδηγήσει σήμερα πάνω από 300 παιδιά Παλαιστινίων φυλακισμένα στο Ισραήλ, ενώ πάνω από 8.000 ανήλικοι Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί και περάσει από ισραηλινά στρατοδικεία από το 2000». Ενα από αυτά τα παιδιά είναι η 17χρονη Αχέντ Ταμίμι, «που καταδικάστηκε από το ισραηλινό στρατοδικείο σε 8μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 δολαρίων, επειδή αντιστάθηκε στις ισραηλινές αρχές κατοχής».

Η πρόσβαση στο γήπεδο

Η πρόσβαση στο δημοτικό γήπεδο Χαϊδαρίου «Τ. Χαραλαμπίδης» μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

-- Με τη γραμμή 3 του μετρό («Αεροδρόμιο» - «Αγία Μαρίνα», μπλε γραμμή) και στη συνέχεια τη λεωφορειακή γραμμή Α16 (στάση «Σιδηροπούλου»).

-- Με το λεωφορείο της γραμμής Α16 (Πλατεία Κουμουνδούρου - Ελευσίνα), στάση «Σιδηροπούλου».

-- Το γήπεδο απέχει δέκα περίπου λεπτά με τα πόδια από τη στάση του μετρό «Αγ. Μαρίνα», ενώ κοντά σε αυτό υπάρχει χώρος στάθμευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ