Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «VODAFONE»
Πάλη για σωματείο των εργατών και όχι των εργοδοτών

Σε σύσκεψη καλεί αύριο, Παρασκευή 13/4, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνης), η «Ταξική Ενότητα» εργαζομένων στον όμιλο «Vodafone», ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις που αφορούν στο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων (ΠΑΣΕ «Vodafone»).

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα», η μέχρι πρότινος πλειοψηφία στο ΔΣ του ΠΑΣΕ κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να κρατά τους εργαζόμενους διαιρεμένους, «φροντίζει με κάθε τρόπο να εκφυλίσει τις μαζικές διαδικασίες, τη λειτουργία και τη δράση του σωματείου (...)».

Καταγγέλλει συγκεκριμένα ότι «τον τελευταίο χρόνο πραγματοποίησαν μόνο μία Γενική Συνέλευση και δεν ξαναέκαναν, παρά τις προσπάθειές μας ακόμα και με μάζεμα υπογραφών, γιατί οι συνάδελφοι στη μοναδική συνέλευση ψήφισαν το πλαίσιο της "Ταξικής Ενότητας". Αρνήθηκαν επανειλημμένα να εγκρίνουν πάνω από 60 νέες αιτήσεις εγγραφής (...).

Στην τελευταία ΓΣ επανέλαβαν την ίδια τακτική, μόνο που αυτήν τη φορά είχαν και έτοιμη ομάδα κρούσης, που μπούκαρε στη συνέλευση με στόχο να χτυπήσει εργαζόμενους και τους εκλεγμένους με την "Ταξική Ενότητα" (...) Εχουν, όμως, και το θράσος να πουν ότι έγινε συνέλευση και εκλέχθηκε εφορευτική με την παρουσία της αστυνομίας, της εργοδοσίας και του μηχανισμού των δέκα άσχετων ατόμων, που όλοι μαζί περιφρουρούσαν ένα χαρτόκουτο με κάποια χαρτάκια!».

Η αιτιολογία που επικαλείται η πλειοψηφία για να μην κάνει τις εγγραφές είναι, όπως οι ίδιοι λένε, ότι «αυτοί που θέλουν να εγγραφούν είναι με το ΠΑΜΕ!(...) Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον όμιλο "Vodafone" να αναρωτηθεί ποιον τελικά ωφελεί η τακτική που ακολουθούν οι κατά τα άλλα "ανεξάρτητοι", ΟΚΔΕ και "Ξεκίνημα" στο ΠΑΣΕ "Vodafone". Η μετατροπή του σωματείου σε ένα κλειστό κλαμπ που θα συμμετέχουν μόνο όσοι συμφωνούν μαζί τους, βγάζει κερδισμένη μόνο την επιχείρηση.

Η "Ταξική Ενότητα" παλεύει για ένα σωματείο στον όμιλο που θα καταργεί τους διαχωρισμούς της διοίκησης στην πράξη. Ενα σωματείο που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους, άσχετα με την πολιτική τοποθέτηση του καθένα, στον αγώνα ενάντια στην εργοδοσία και σε όλες τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Για να σταματήσει το δούλεμα με την ενοικιαζόμενη εργασία και να υπογράψουμε μία ενιαία επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα ενοποιεί όλους τους εργαζόμενους στα δικαιώματα της σύμβασης των εργαζομένων στη "Vodafone".

Ταυτόχρονα, να ενισχύσουμε τη μάχη με τους εργαζόμενους από όλο τον κλάδο και με το κλαδικό μας σωματείο, το ΣΕΤΗΠ, για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ και με όλους τους εργαζόμενους για την επαναφορά των μισθών και των δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ