Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα

Τα αιτήματα για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και καμιά απόλυση συμβασιούχου προβάλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής.

Αναφερόμενο στον αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι στους δήμους, επισημαίνει ότι «από την πρώτη στιγμή, το Συνδικάτο μαζί με τα ταξικά σωματεία μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων, με κύριο αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

Απέναντί τους βρίσκεται η κυβέρνηση, που «προσπάθησε να σπείρει τον εφησυχασμό καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις ότι θα μονιμοποιήσει τους συναδέλφους στο μέλλον», η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ «που ήταν αντίθετη στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά», η ΕΕ «που με Οδηγίες επιδιώκει να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες», οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού «που έκαναν τα πάντα προκειμένου να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των συναδέλφων συμβασιούχων».

Οπως τονίζει το Συνδικάτο, «με όλους αυτούς απέναντι καταφέραμε και αναπτύξαμε πλούσια δράση (...). Και ο αγώνας αυτός έφερε αποτελέσματα. (...) Συνάδελφοί μας που μπήκαν για μερικούς μήνες στο δήμο δούλεψαν για δύο και τρία χρόνια, χάρη σε αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στο διαγωνισμό Μόνιμου Προσωπικού. Ο αγώνας μας δίνει ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!

(...) Σήμερα τα κενά στους δήμους είναι τεράστια. Ολοι γνωρίζουν ότι η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο και οι 8.166 σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν αυτά τα κενά που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των δημάρχων. Σκοπός τους και στόχος τους είναι ένας. Να υποβαθμίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις υπηρεσίες και από προσωπικό προκειμένου να τις χαρίσουν στο μέλλον στα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως επιτάσσουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ αλλά και οι απαιτήσεις του ΣΕΒ.

Με την τελευταία προκήρυξη το Συνδικάτο μας έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων συμβασιούχων με παράταση θα αποκλειστούν. Στην προσπάθειά τους οι συνάδελφοι να μη χάσουν τη δουλειά τους, θα αξιοποιήσουν όλους τους τρόπους προκειμένου να παραμείνουν στη δουλειά. Τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους βήμα (...). Αλλωστε, το σπίτι των εργατών είναι το ταξικό σωματείο τους».

Με κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι συμβασιούχοι στη Θεσσαλονίκη

Τη συνέχιση του αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά αποφάσισαν οι συμβασιούχοι μέσα από τη χτεσινή συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νόμου Θεσσαλονίκης.

Στη Γενική Συνέλευση, που ήταν μαζική, συμμετείχαν συμβασιούχοι από μια σειρά δήμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποφασίστηκε στάση εργασίας την Τετάρτη 18/4 (12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.) και συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου οι συμβασιούχοι θα έχουν συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Σήμερα Πέμπτη, θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν και παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔΚΜ στις 24 Απρίλη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα

Σε ανακοίνωσή τους, οι απολυμένοι συμβασιούχοι που εργάστηκαν στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Ρόδου τα τελευταία τρία χρόνια, δηλώνουν:

«Δεν δεχόμαστε την απόλυση και την επιστροφή των οικογενειών μας στην ανασφάλεια και την εξαθλίωση. Δεν δεχόμαστε να γυρίσουμε πάλι στην περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά, να είμαστε μισοάνεργοι - μισοεργαζόμενοι.

Δεν θα καταφέρουν να μας βάλουν σε αντιπαράθεση με τους χιλιάδες ανέργους που διορίστηκαν τώρα. Δεν θα μας μετατρέψουν σε κανιβάλους, να σκεφτόμαστε "ο θάνατός σου η ζωή μου" για μια μπουκιά ψωμί. Θέλουμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια για όλο το λαό. Θα παλέψουμε για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org