Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ερευνες στα γραφεία του δικηγόρου του Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Πυρ και μανία» έγινε τη Δευτέρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αιφνιδιαστική έφοδο ερευνητών του FBI στο γραφείο του προσωπικού του δικηγόρου Μάικλ Κοέν, με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο τελευταίος κατέβαλε «αποζημίωση» 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να μην κάνει περαιτέρω αποκαλύψεις για τη φερόμενη σχέση της με τον Αμερικανό ηγέτη το 2006 ενώ ήταν ήδη παντρεμένος με τη Μελάνια Τραμπ.

Ο Τραμπ εκτίμησε πως έχει εξαπολυθεί εναντίον του «απόλυτο κυνήγι μαγισσών» και πως η έρευνα αυτή στο γραφείο του προσωπικού του δικηγόρου «σκότωσε» τα προνόμια της σχέσης «πελάτη - δικηγόρου». Οι έρευνες των πρακτόρων του FBI εντάσσονται στο πλαίσιο υπόθεσης που ερευνά ο ανεξάρτητος ερευνητής, Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά τις σχέσεις του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία και την πιθανή ανάμειξη της Μόσχας στις τελευταίες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα όξυνσης, και ενώ συνεχίζονται οι αντικαταστάσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο Λευκό Οίκο, ανακοινώθηκε η παραίτηση δύο μελών στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο ένας ήταν ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, Τομ Μπόσερτ, έπειτα από αίτημα του νέου συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, που ανέλαβε τη Δευτέρα τα καθήκοντά του. Παραιτήθηκε επίσης ο Μάικλ Αντον, που ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η κατάθεση του Ζάκερμπεργκ στο Κογκρέσο

Το ίδιο 24ωρο προσήλθε και κατέθεσε στο Κογκρέσο ο 33χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Facebook» Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών δικτύων, ο Ζάκερμπεργκ ζήτησε «συγγνώμη» για τη λαθροχειρία και εμπορευματοποίηση των προσωπικών δεδομένων πολλών δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του «Facebook» από την «Cambridge Analytica» και άλλες εταιρείες «στοχευμένης» πολιτικής χειραγώγησης και προπαγάνδας μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι η εταιρεία του «άργησε να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει την παρέμβαση της Ρωσίας», προσθέτοντας πως «εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιωθούμε». Διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε βελτιώσεις, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «θα χρειαστεί χρόνος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ