Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΧΑΝΙΩΝ
Αντιδρούν στην επέκταση της «τουριστικής ζώνης»

Την άμεση ανάκληση της απόφασης της αντιδημάρχου Τουρισμού, με την οποία επεκτείνεται η τουριστική ζώνη σε ολόκληρο το δήμο Χανίων, ζητούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Νομού Χανίων. Την περασμένη Πέμπτη, το Σωματείο και ο Σύλλογος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, ενώ μια μέρα πριν έγινε κοινή σύσκεψη.

Οπως εξήγησε η Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, τα σχέδια του δήμου να προστεθούν επιπλέον δρόμοι στην ήδη υπάρχουσα τουριστική ζώνη «αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για να χαρακτηριστεί αργότερα ολόκληρος ο νομός» τουριστική ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι «τα εμπορικά καταστήματα θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ» για 32 Κυριακές, ο εργαζόμενος «θα πηγαίνει σπίτι του τα μεσάνυχτα και θα δουλεύει την άλλη μέρα το πρωί», θα τσακίζεται δηλαδή από την εντατικοποίηση και την έλλειψη ελεύθερου χρόνου. «Η κυριακάτικη αργία είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης και δεν θα μας την πάρουν πίσω», τόνισε και κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο για να διεκδικήσουν ζωή με αξιοπρέπεια.

Καταστροφική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους χαρακτήρισε την κήρυξη του νομού σε τουριστική ζώνη ο Νίκος Βουρλάκης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Οπως εξήγησε, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας οδηγεί στην οικονομική εξόντωση των μικρών εμπόρων - αυτοαπασχολουμένων, που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα πολυκαταστήματα, καθώς διευκολύνει τη μεταφορά του τζίρου από τα μικρά και μεσαία καταστήματα των συνοικιών σε ελάχιστες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος δεν αποδέχεται να επεκταθεί η υπάρχουσα τουριστική ζώνη ούτε σε έναν δρόμο, γιατί αυτό θα ανοίξει την «όρεξη» για παραπέρα επέκταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ