Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελία για τη στάση της ITUC απέναντι στη δολοφονική δράση του Ισραήλ

Τη στάση της συνδικαλιστικής οργάνωσης ITUC (International Trade Union Confederation) απέναντι στη συνεχιζόμενη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και τους συμμάχους του, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, καταδικάζει το ΠΑΜΕ. Αναφέρεται συγκεκριμένα στη δήλωση εκπροσώπου της ITUC, αναρτημένη στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, που κάνει λόγο για... «δυσανάλογη χρήση δολοφονικής βίας», που είναι «εντελώς μη αποδεκτή».

«Δυνάμεις όπως η ITUC παπαγαλίζουν τις θέσεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως η ΕΕ και μιλούν για μη αποδεκτή, δυσανάλογη χρήση βίας από τη μεριά του Ισραήλ. Δηλαδή μια αναλογική χρήση βίας είναι αποδεκτή;», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή, θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

«Το Ισραήλ έχει εκτελέσει πάνω από 30 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 2 βδομάδες. Πόσες δολοφονίες Παλαιστινίων θα ήταν αναλογικές και άρα αποδεκτές; 15; 20;

Το Ισραήλ έχει τραυματίσει με πραγματικά πυρά πάνω από 3.000 Παλαιστίνιους στις πρόσφατες διαδηλώσεις. Πόσοι ακρωτηριασμοί, πυροβολισμοί, τραυματισμοί θα ήταν αποδεκτοί από την ITUC και την ΕΕ; Αν ήταν 1.000 οι σακατεμένοι θα ήταν αποδεκτό; Αν ήταν 2.000; 2.500;

Το Ισραήλ έχει παράνομα φυλακισμένα πάνω από 300 παιδιά από την Παλαιστίνη. Πόσα φυλακισμένα παιδιά θα ήταν αποδεκτά ως σωστή χρήση βίας; 100; 200;

Το ότι το Ισραήλ καταδίκασε και φυλάκισε μια 16χρονη, την Αχέντ Ταμίμι, για 1 χρόνο, αντί για 10 είναι αποδεκτό; Είναι αναλογική χρήση βίας αυτή;».

Υπενθυμίζοντας τα ...έργα και τις ημέρες της ITUC, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Το Ισραήλ, ως κατοχική δύναμη, φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό. Η ITUC αυτό το θεωρεί λογική χρήση βίας, αφού έχει επιβραβεύσει το Ισραήλ και τη ρατσιστική οργάνωση ΧΙΣΤΑΝΤΡΟΥΤ, που είναι υπέρ της κατοχής και της εκμετάλλευσης του Παλαιστινιακού λαού, με τη θέση του αντιπροέδρου της ITUC.

Τέτοιες θέσεις της ITUC εξυπηρετούν την προσπάθεια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων για προώθηση των σχεδιασμών τους στη Μέση Ανατολή μέσα από φωτιά και σίδερο. Στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ ως προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στους λαούς, με πρώτο θύμα τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης».

«Οι δηλώσεις για αναλογική χρήση βίας είναι προκλητική αναγνώριση στο Ισραήλ του "δικαιώματός" του να σκοτώνει και να δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό. Είναι ξεκάθαρη τοποθέτηση ενάντια στο δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να παλέψει για το δικό του ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος», επισημαίνει το ΠΑΜΕ. Καλεί να καταδικαστούν και να απομονωθούν οι δυνάμεις που κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις «ως εχθροί του λαού της Παλαιστίνης. Ως εχθροί κάθε εργαζόμενου, κάθε συνδικάτου που αγωνίζεται ενάντια στην αδικία και τον ιμπεριαλισμό. Τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα!».

Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και του αγώνα του για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του '67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, επιστροφή των προσφύγων και απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, απαιτώντας να σταματήσει κάθε είδους συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ