Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Απαιτεί την άμεση λειτουργία του ΣΕΠΕ

Την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ν. Ζακύνθου με πλήρη στελέχωση, ανάλογη της απαιτούμενης κάλυψης για το μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που υπάρχουν στο νησί, απαιτεί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, καθώς εδώ και ένα μήνα το ΣΕΠΕ στο νησί παραμένει κλειστό.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΖ σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα, λόγω και θέματος υγείας του υπαλλήλου του ΣΕΠΕ, η υπηρεσία παραμένει κλειστή για περίπου ένα μήνα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται καμιά εργατική διαφορά, να μην μπορούν να απευθυνθούν οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν εργασιακά ζητήματα, αλλά και να μην πραγματοποιούνται και τα υπόλοιπα καθήκοντα που έχει η υπηρεσία».

Υπογραμμίζει μάλιστα το γεγονός ότι «όλα τα χρόνια λειτουργίας της υπηρεσίας στελεχώνεται με έναν μόνο υπάλληλο, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Τους δε καλοκαιρινούς μήνες (και με αυξητικές τάσεις στο πέρασμα των χρόνων) είναι πολύ περισσότερες οι επιχειρήσεις και το εργατικό δυναμικό που απασχολούν, χωρίς να γίνονται σχεδόν καθόλου έλεγχοι, με εργαζόμενους που δεν μπορούν άμεσα να επιλυθεί το θέμα τους και με την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία να οργιάζει».

Το ΔΣ του ΕΚΖ «απαιτεί την άμεση, απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας με πλήρη στελέχωση, ανάλογη της απαιτούμενης κάλυψης για το μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που υπάρχουν στο νησί».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ