Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Προετοιμάζουν τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Σχέδιο πλατιάς εξόρμησης στους χώρους δουλειάς καταρτίζουν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα

Πρωτοβουλίες προετοιμασίας της απεργίας της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ παίρνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Με συνδικαλιστικές συσκέψεις και άλλα μέτρα προετοιμασίας που παίρνουν αυτήν τη βδομάδα, καταρτίζουν σχέδιο πλατιάς εξόρμησης, συσκέψεων και συνελεύσεων, με στόχο να φτάσει σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τον φετινό ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη, με σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα.

Πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

«Η 1η Μάη είναι απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεών μας και εφαλτήριο νέων αγώνων», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει ότι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για "δίκαιη ανάπτυξη"», ενώ στην πραγματικότητα «προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο, το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το "εθνικό στρατηγικό σχέδιο"», έχοντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου. «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχθεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη, που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση», τονίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προωθεί τα ίδια συμφέροντα, των επιχειρηματικών ομίλων, και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, «παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές ΝΑΤΟικές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη "γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας"».

Το ΠΑΜΕ προειδοποιεί πως «η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις, με τη μετατροπή όλης της Ελλάδας, από τον Εβρο έως την Κρήτη, σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!». Καλεί τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδικάτων, να βγουν στην αντεπίθεση, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Συσκέψεις προετοιμασίας

Για την προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Πρωτομαγιάς και των απεργιακών συγκεντρώσεων, οι ταξικές δυνάμεις διοργανώνουν σε μια σειρά πόλεις συσκέψεις συνδικάτων, συνδικαλιστών, εργαζομένων και φορέων.

Σε αυτό το πλαίσιο:

-- Σήμερα Τετάρτη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί σε ευρεία σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει σύσκεψη αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΕΚΛ.

-- Στην Εύβοια, τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, Μετάλλου Εύβοιας, Τεχνιτών Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλούν σε πλατιά σύσκεψη την Παρασκευή 13/4, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο στη Χαλκίδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αποφασιστικότητα στη μάχη του ταξικού γιορτασμού(2005-04-14 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα στον «Ακάδημο»(2005-03-31 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικός και ταξικός γιορτασμός(2003-04-09 00:00:00.0)
Σύσκεψη την Πέμπτη(2003-04-06 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη(2002-04-25 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προσκλητήριο(1998-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ