Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε υψηλά επίπεδα τα θανατηφόρα τροχαία στην Ελλάδα

Φωτ. αρχείου

Eurokinissi

Φωτ. αρχείου
Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να βρίσκονται τα θανατηφόρα τροχαία στην Ελλάδα σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ. Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια στην ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, το 2017 ο τραγικός απολογισμός στη χώρα μας ήταν 69 θάνατοι από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων. Την ίδια χρονιά, στην ΕΕ σημειώθηκαν 49 θάνατοι από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων. Το 2017 έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της ΕΕ 25.300 άνθρωποι, ήτοι 300 λιγότεροι από ό,τι το 2016 (-2%) και 6.200 λιγότεροι από ό,τι το 2010 (-20 %).

Επιπλέον, εκτιμάται ότι άλλοι 135.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου ποσοστού ευάλωτων χρηστών: Πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές. Με μέσο όρο 49 θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων, το ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο παρέμεινε μακράν το ασφαλέστερο στον κόσμο το 2017. Η Σουηδία (25 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων), το Ηνωμένο Βασίλειο (27), οι Κάτω Χώρες (31) και η Δανία (32) κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πρόοδο στην οδική ασφάλεια το 2017. Η διαφορά μεταξύ των κρατών - μελών μειώθηκε ακόμη περισσότερο το 2017, με καταγεγραμμένα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων υψηλότερα από 80 θανάτους ανά εκατομμύριο μόνο σε δύο κράτη - μέλη (Ρουμανία και Βουλγαρία).

Τέλος, σε σχέση με το 2016 τα θανατηφόρα τροχαία στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 10%. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2010 - 2017 καταγράφεται σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα (-41%) και στην ΕΕ (-20%).

Ενας νεκρός στην Κακιά Σκάλα

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στην Κακιά Σκάλα, στο δρόμο της επιστροφής μιας οικογένειας προς την Αθήνα.

Λίγο πριν το πρώτο τούνελ, στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος και στο οποίο επέβαιναν ο πατέρας του και η μητέρα του ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε στα κιγκλιδώματα και ανατράπηκε κάθετα στο δρόμο. Νεκρός ανασύρθηκε ο πατέρας, 87 ετών, που καθόταν στο πίσω κάθισμα, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η μητέρα, η οποία καθόταν στη θέση του συνοδηγού, και ελαφρά ο οδηγός. Στο σημείο μετέβησαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα για τον απεγκλωβισμό των τριών.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Μέχρι χτες δεν είχε γίνει γνωστή η ακριβής αιτία του δυστυχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ