Σάββατο 7 Απρίλη 2018 - Κυριακή 8 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες

Στις 21 Απρίλη, στον Περισσό, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Χιλιάδες έζησαν και δούλεψαν στην πολιτική προσφυγιά (φωτ. από τον βιοτεχνικό συνεταιρισμό στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης», στην Ουγγαρία)
Χιλιάδες έζησαν και δούλεψαν στην πολιτική προσφυγιά (φωτ. από τον βιοτεχνικό συνεταιρισμό στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης», στην Ουγγαρία)
Μια σημαντική πλευρά της ηρωικής 100χρονης πορείας του ΚΚΕ θα αναδείξει η μεγάλη εκδήλωση για τη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες, την οποία διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απρίλη στις 19.00, στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν θεατρική παράσταση και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Μπουζούκι».

Παράλληλα, στο προαύλιο, θα λειτουργεί έκθεση με πλούσιο αρχειακό υλικό από τη ζωή των πολιτικών προσφύγων.

Θυμίζουμε ότι για το ίδιο θέμα είχε προηγηθεί, με μεγάλη επιτυχία, διήμερο εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Δεκέμβρη, που περιλάμβανε ομιλία από τον Δ. Κουτσούμπα και ημερίδα σχετική με τους πολιτικούς πρόσφυγες.

Πρόκειται για μια πτυχή της Ιστορίας του Κόμματος που γενικά δεν είναι γνωστή, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, και αποτελεί πολύτιμη ευκαιρία οι πιο νέοι σύντροφοι να τη γνωρίσουν και να τη διαδώσουν στη νεολαία.

Οι χιλιάδες πολιτικοί πρόσφυγες, που μετά την υποχώρηση του ΔΣΕ βρέθηκαν με ψηλά το κεφάλι στις Λαϊκές Δημοκρατίες, αποτέλεσαν και αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της ανωτερότητας του σοσιαλιστικού συστήματος. Η εκδήλωση θα αναδείξει τη ζωή τους στις σοσιαλιστικές χώρες, τη συμβολή τους στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, και μέσα από αυτήν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού. Εκεί, στις χώρες όπου η εργατική τάξη είχε την εξουσία, οι μαχητές του ΔΣΕ ρίχτηκαν σε μια νέα, ειρηνική μάχη. Εμαθαν τη γλώσσα και με τη φροντίδα του εργατικού κράτους απέκτησαν μόρφωση, πρόσβαση στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στην Υγεία και στην Πρόνοια. Οι χώρες αυτές, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν από τις καταστροφές του πολέμου, με την απλόχερη βοήθεια που έδωσαν στους Ελληνες πολιτικούς πρόσφυγες απέδειξαν στην πράξη τι σημαίνει διεθνισμός, και κυρίως απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού.


  • Για την εκδήλωση, την Παρασκευή 20 Απρίλη, το απόγευμα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη. Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6941416874 και 6944967441.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ