Σάββατο 7 Απρίλη 2018 - Κυριακή 8 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για την κατάσταση στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη συστηματική υποβάθμιση του πάρκου «Αντ. Τρίτσης» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, καλούν το λαό της περιοχής να οργανώσει τον αγώνα του και να παλέψει για την προστασία του πάρκου ώστε να μπορούν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες να το χαίρονται, μακριά από τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των κυβερνήσεων διαχρονικά για τη συστηματική υποβάθμιση του πάρκου Τρίτση, που έχει οδηγήσει στη σημερινή κακή κατάσταση. Σημαντικές υποδομές του πάρκου είναι καταστραμμένες. Ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελεί η απουσία υποδομής πυροπροστασίας, ειδικά μπροστά στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Στο πάρκο εργάζονται μόλις 3 εργαζόμενοι, οι οποίοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους δεν επαρκούν στοιχειωδώς για τις ανάγκες. Στους εργαζόμενους οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές από το 2011 έως το 2016 και δεδουλευμένα από το Μάη του 2015 έως τον Οκτώβρη του 2016. Ταυτόχρονα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) έχουν αποκτήσει "ιδιοκτησιακή" νοοτροπία.

Την ίδια στιγμή εξελίσσεται μια αντιπαράθεση μεταξύ των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού με επίκεντρο το καθεστώς ιδιοκτησίας και χρήσης εκτάσεων και υποδομών εντός των ορίων του πάρκου. Η αντιπαράθεση αυτή είναι τουλάχιστον αποπροσανατολιστική, αφού οι διαξιφισμοί εκατέρωθεν αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά και αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως ένα πεδίο στο οποίο μπορούν να αναζητήσουν κερδοφορία επιχειρηματικοί όμιλοι. Στα πλαίσια αυτά κινείται και ο Φορέας Διοίκησης του πάρκου. Η κουβέντα για το ποιος θα έχει την ευθύνη για το πάρκο δεν μπορεί να αποκοπεί από την πολιτική που ασκείται και δεν απαντάει από μόνη της στα προβλήματα και στις ανάγκες.

Το ΚΚΕ προσεγγίζει το ζήτημα με κριτήριο τη θέση ότι οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου είναι λαϊκή περιουσία. Το σύνολο των χώρων και των υποδομών της έκτασης του πάρκου πρέπει να διατεθούν για τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων με ελεύθερη και δωρεάν χρήση, χωρίς επιμέρους οριοθετήσεις και περιορισμούς. Κρίσιμα ζητήματα είναι η εξασφάλιση αποκλειστικά κρατικής χρηματοδότησης που να καλύπτει τις ανάγκες και η πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

Το πάρκο δημιουργήθηκε και περιφρουρήθηκε χάρη στους αγώνες του λαού της περιοχής. Σήμερα τον καλούμε να μη στοιχηθεί πίσω από τη μία ή την άλλη δημοτική αρχή. Να αξιοποιήσει την πείρα του από την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν και οι δύο δημοτικές αρχές για να κρίνει εάν αυτές μπορούν να βάλουν φρένο σε επιχειρηματικά συμφέροντα και να διασφαλίσουν πάρκο ανοιχτό στο λαό.

Να οργανώσει τον αγώνα του και να παλέψει για:

-- Σταθερή, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του πάρκου.

-- Ελεύθερη και δωρεάν χρήση του πάρκου για το λαό της περιοχής.

-- Να σταματήσει η δράση ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ και κάθε κουβέντα για εμπορευματοποίηση.

-- Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην περιφρούρηση του πάρκου Τρίτση, το οποίο αποτελεί ανάσα ζωής για τη Δυτική Αθήνα και το Λεκανοπέδιο συνολικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ