Παρασκευή 6 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Να μην κλείσει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στο «τελεσίγραφο» της κυβέρνησης να κλείσει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού καλεί η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΟΑΣΑ.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο της "αξιοποίησης" και της "ανάπτυξης" όπως λένε, παραδίδουν την περιοχή του Ελληνικού στους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένης και της έκτασης του αμαξοστασίου της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ).

Η κυβέρνηση, μέσω της διοίκησης, έχει το θράσος όχι μόνο να στέλνει τελεσίγραφο για το κλείσιμο του αμαξοστασίου στις 30 Ιουνίου, αλλά να ζητάει και από τους εργαζόμενους τη συμβολή τους σε αυτό. Δηλαδή, όχι μόνο διαλύει τη συγκοινωνία των νοτιοανατολικών περιοχών της Αττικής, όχι μόνο διαλύει τα σπίτια των εργαζομένων, όχι μόνο ετοιμάζει βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, όχι μόνο ετοιμάζει νέο πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τους περιβόητους "επενδυτές", αλλά ζητάει και τη βοήθειά μας σε αυτό το έγκλημα.

Κυβέρνηση και διοίκηση περίμεναν να τελειώσουν οι εκλογές του Συνδικάτου για να δρομολογήσουν την τελική φάση του κλεισίματος του αμαξοστασίου».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους «σε αγώνα για ανοιχτό αμαξοστάσιο, για φθηνή, συχνή και αξιόπιστη συγκοινωνία, όχι μόνο στο παραλιακό μέτωπο, αλλά σε ολόκληρο το νομό Αττικής. Απαιτούμε από τις πλειοψηφίες των σωματείων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ να συνεδριάσουν άμεσα τα Διοικητικά τους Συμβούλια, να συγκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις, παίρνοντας αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Καλούμε τους μαζικούς φορείς, όχι μόνο των νότιων περιοχών, αλλά όλης της Αττικής, σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές, Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στο κλείσιμο του αμαξοστασίου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ