Παρασκευή 6 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συναντήσεις με ενώσεις αστυνομικών

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με τα ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων και της Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου. Ακολούθησαν περιοδεία και μοίρασμα έντυπου υλικού στους αστυνομικούς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Αστυνομικού Σώματος, ενώ συζητήθηκαν και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ επισήμαναν τις πολιτικές αιτίες που προκαλούν τα προβλήματα και εξέφρασαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των ένστολων για αξιοπρεπή διαβίωση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους ως εργαζομένων. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και στήριξη των δίκαιων αιτημάτων και την επίλυση προβλημάτων των αστυνομικών, όπως η μη καταβολή σε αυτούς του επιδόματος παραμεθορίου, η παντελής έλλειψη στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής, η εντατικοποίηση της εργασίας σε ωράρια και συνθήκες, η μη καταβολή οδοιπορικών, κ.ά. Σημείωσαν επίσης ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζει την πλειοψηφία των αστυνομικών με τον κατασταλτικό μηχανισμό που υπηρετούν. Οι αστυνομικοί και όλοι όσοι ανήκουν στα Σώματα Ασφαλείας προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από λαϊκές οικογένειες, τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γι' αυτό κάθε φασίστας, κάθε νοσταλγός του Χίτλερ, κάθε ναζιστής της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, όποιος υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί πρέπει να στρέφονται με μίσος και καταστολή ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για το δίκιο του, πρέπει να απομονωθεί.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας συζήτησαν με τους αστυνομικούς τις εξελίξεις στην περιοχή, με τους ανταγωνισμούς που οξύνονται προκαλώντας έντονη ανησυχία. Αναδείχθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης για τον εφησυχασμό που καλλιεργεί, την ίδια στιγμή που κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα, αλλά και για την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικινδύνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που ευθύνονται για την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και αποτελούν παράγοντα μόνιμης ανασφάλειας για τους λαούς. Από τη σκοπιά αυτή κάλεσαν το προσωπικό της Αστυνομίας να συμπορευτεί με το λαό στον αγώνα για διέξοδο από την κρίση προς όφελός του, για καμία αλλαγή συνόρων, για να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων, για αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ