Παρασκευή 6 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Δεν έχουν πληρωθεί ακόμα για την περσινή χρονιά!

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για την προηγούμενη σχολική χρονιά, δηλαδή η καθυστέρηση έχει φτάσει τους έντεκα μήνες! Ο δημόσιος φορέας από τον οποίο πληρώνονται είναι το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που εποπτεύεται απ' το υπουργείο Παιδείας. Ομως, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναβάλλει την πληρωμή τους από μήνα σε μήνα, προβάλλοντας κάθε φορά διάφορες δικαιολογίες. Επιπλέον, είναι απλήρωτοι και για την τρέχουσα σχολική χρονιά, που ξεκίνησε για τους ωρομίσθιους το Δεκέμβρη του 2017.

Οπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογός τους: «Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των ΣΔΕ, που σημειωτέον δεν εργάζονται όλο το χρόνο ούτε έχουν πλήρες ωράριο, δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα, λόγω της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας μετά την περσινή λήξη της σύμβασής τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομίσθιων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑΣΣΔΕ) έχει διαμαρτυρηθεί για τα παραπάνω επανειλημμένα τόσο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ όσο και στο υπουργείο Παιδείας, έχει δημοσιεύσει σχετικά δελτία Τύπου και ανοιχτές επιστολές (μια εξ αυτών κατατέθηκε ως Αναφορά στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ), έχει επιχειρήσει προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας που πρόβαλε αναρμοδιότητα και έχει καταθέσει αναφορά στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Κανένα αποτέλεσμα...

Ο ΠΑΣΣΔΕ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους, κάνει μια τελευταία έκκληση σε κάθε αρμόδιο: 1) Να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και να αρχίσουν οι πληρωμές για την τρέχουσα, 2) να αναζητηθούν ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση στις πληρωμές των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών και 3) να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον».

Και τη νέα αυτή έκκληση του ΠΑΣΣΔΕ το ΚΚΕ την κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή για τον υπουργό Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ