Πέμπτη 5 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Χαρακτηρίζει μη ρεαλιστικό αίτημα τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Τα δίκαια αιτήματα για τα οποία οι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν μαζικά τον τελευταίο μήνα, την αγανάκτηση και την αγωνία των χιλιάδων αναπληρωτών μετέφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, η οποία συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής αναφέρθηκε στα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι πάνω από 23.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που ζουν συνεχώς με την αγωνία για το αν θα εργαστούν την επόμενη χρονιά και μήπως αρρωστήσουν αφού δικαιούνται αναρρωτική άδεια μονάχα μέχρι 15 μέρες, ενώ νέες γυναίκες εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν το δίλημμα εγκυμοσύνη και παιδί ή δουλειά. Εθεσε τα ζητήματα της μονιμοποίησης άμεσα των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, της εξίσωσης των δικαιωμάτων με τους μόνιμους συναδέλφους τους και της εξασφάλισης άμεσων μέτρων για τη διαβίωσή τους καθώς στέλνονται μακριά από τα σπίτια τους.

«Δεν είναι ένα ρεαλιστικό αίτημα», ήταν η απάντηση του υπουργού Παιδείας σε ό,τι αφορά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Εκπαίδευση. Μάλιστα, παρουσίασε ως επιχείρημα το να ανοίξει η Εκπαίδευση στους νέους ανθρώπους και να ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία, τη στιγμή που κανένας δεν διορίζεται όλα αυτά τα χρόνια, ενώ έφτασε να κάνει λόγο για λαϊκισμό από πλευράς του ΚΚΕ, που στηρίζει το αίτημα των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, δήλωσε πως «θα είμαστε αμείλικτοι εκεί που δηλώνονται κενά ενώ δεν υπάρχουν». Αναφορικά με την καταστολή στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, το οποίο τέθηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ, ο Κ. Γαβρόγλου μίλησε για «ανεύθυνη στάση ορισμένων αστυνομικών» θυμίζοντας πως «καταγγείλαμε και τη συμπεριφορά ορισμένων παρατάξεων, όπως αυτής του ΠΑΜΕ».

Ανάμεσα σε άλλα ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως οι άδειες εγκυμοσύνης των αναπληρωτριών δεν υπολείπονται από τις άδειες στον ιδιωτικό τομέα και για τα προβλήματα στέγασης των αναπληρωτών, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές, έριξε την ευθύνη στην Τοπική Διοίκηση. Για μια ακόμα φορά ακούστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως «μετά το τέλος της επιτροπείας» θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί και ότι «τον Οκτώβριο θα ανακοινώσουμε αριθμό και σύστημα διορισμών».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε πως τα ματωμένα πλεονάσματα που προκύπτουν από τις περικοπές των συντάξεων, τις μειώσεις των κρατικών δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια θα συνεχιστούν και πως «αυτή η πολιτική δεν έχει κανένα σκοπό να σταματήσει». Τόνισε μεταξύ άλλων πως το υπουργείο δεν πήρε το μήνυμα που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί στις πρόσφατες κινητοποιήσεις με αιτήματα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, να μπει τέρμα στην κοροϊδία και πως μόνο ο αγώνας τους θα δικαιώσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ