Πέμπτη 5 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Γκάτσος που αγάπησα» για δύο τελευταίες παραστάσεις

Το αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, με τίτλο «Ο Γκάτσος που αγάπησα», θα ολοκληρώσει τη διαδρομή του για τη φετινή σεζόν τον Απρίλη, με δύο ακόμα παραστάσεις στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», την Παρασκευή 13 και 20 Απρίλη στις 9 μ.μ.

Ο Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και μαζί αποδίδουν και αναδεικνύουν τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων των ποιημάτων του Γκάτσου. Ο Αχιλλέας Γουάστωρ παίζει πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας μαντολίνο και μπουζούκι. Ανάμεσα στα τραγούδια ακούγονται κείμενα, σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Ενα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών, και μέσα από αυτό μια μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας. Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του «Παρνασσού» με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου. «Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ'Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Ασπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Ηταν καμάρι της αυγής» είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των τραγουδιών που θα ακουστούν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ