Τετάρτη 4 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Αυξάνονται τα θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας

Στους 19 ανήλθαν χτες οι νεκροί άοπλοι Παλαιστίνιοι από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστίνιοι στη Γάζα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους πάνοπλους ισραηλινούς στρατιώτες με σφεντόνες και καθρέφτες

Copyright 2018 The Associated

Παλαιστίνιοι στη Γάζα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους πάνοπλους ισραηλινούς στρατιώτες με σφεντόνες και καθρέφτες
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Ενας 25χρονος Παλαιστίνιος, που διαδήλωνε υπέρ του δικαιώματος επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, έγινε χτες το 19ο θύμα της βίας των ισραηλινών κατοχικών αρχών από την περασμένη Παρασκευή.

Ο νεαρός Αχμεντ Αράφα σκοτώθηκε από τις σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών, λίγες ώρες αφότου ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Αβιγκντορ Λίμπερμαν απείλησε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να σκοτώνουν άοπλους Παλαιστίνιους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι όσοι πλησιάσουν τα σύνορα, «ρισκάρουν τη ζωή τους»! Πλάι στις απειλές του Λίμπερμαν προστέθηκαν και αυτές του εκπροσώπου Τύπου του ισραηλινού στρατού, Ρόνεν Μανέλις, που χαρακτήρισε «τρομοκρατικές ενέργειες» τη ρίψη πετρών και το κάψιμο ελαστικών από τους κατοίκους της Γάζας κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

«Ηθελαν νεκρούς ή ανάπηρους!»

Στο μεταξύ, γιατροί στο νοσοκομείο αλ Σίφα, που είναι το μεγαλύτερο και παλιότερο νοσοκομείο της Γάζας, κατήγγειλαν μιλώντας σε δημοσιογράφους του αραβικού δικτύου «Αλ Τζαζίρα», πως οι Ισραηλινοί στρατιώτες και ελεύθεροι σκοπευτές που έχουν ακροβολιστεί από την Παρασκευή σε διάφορα σημεία των μήκους 45 χλμ. συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, έχουν πάρει εντολή να σκοτώσουν. Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Τζιχάντ αλ Τζουχαΐντι, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι Ισραηλινοί έχουν εντολή να σκοτώσουν ή να αφήσουν τους διαδηλωτές ανάπηρους». Πρόσθεσε ότι αρκετοί από τους 1.500 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν την περασμένη βδομάδα, ανάμεσά τους και έφηβοι 15 ετών, είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι, στη μέση, στα γόνατα, στο στομάχι, ώστε είτε να πεθάνουν είτε να μείνουν καθηλωμένοι σε αναπηρικά καροτσάκια.

Απέναντι σε αυτές τις απειλές, παλαιστινιακές πηγές, μιλώντας σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ανέφεραν πως μελετούν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο στις νέες μαζικές κινητοποιήσεις της ερχόμενης Παρασκευής να πολλαπλασιαστούν τα καμένα ελαστικά ή να χρησιμοποιηθούν καθρέφτες, ώστε να μπλοκαριστεί η ορατότητα στους πάνω από 100 Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές του στρατού που έχουν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία, χτυπώντας ανελέητα διαδηλωτές κάθε ηλικίας που πλησιάζουν έστω και από απόσταση εκατοντάδων μέτρων το φράκτη που ορίζει τη μεθόριο των δύο πλευρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ