Τετάρτη 4 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιστρέφει η «Μάντρα» του Αττίκ

Το 2012 στο θέατρο «Badminton» αναβίωσε η θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ, το έπος ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της γενιάς του! Το 2018, η παράσταση επιστρέφει ανανεωμένη, στο Θέατρο «Παλλάς». Η παράσταση είναι εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια, καρπό συστηματικής ιστορικής και μουσικής έρευνας του Λάμπρου Λιάβα, ενώ τα στιχουργικά ιντερμέδια υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει αναλάβει και πάλι η Σοφία Σπυράτου, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Θόδωρος Κοτεπάνος, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης επιμελείται τα καινούργια σκηνικά και κοστούμια. Σχεδιασμός φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος.

O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου, ζωντανεύουν στη σκηνή του «Παλλάς» από 13 Απρίλη. Μετά την Αθήνα η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από 7 έως 12 Ιούνη.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μίνως Θεοχάρης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ακης Σακελλαρίου, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Δημήτρης Γαλάνης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Χλόη Μάντζαρη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Αγγελος Αντωνάκος, Ιρις Κατράκη-Παύλου, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου, Ανδρέας Λάβνερ, Μπίλιω Μαρνέλλη, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Adolfo Lobato Vega.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ