Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Συναυλία αφιερωμένη στην Αχέντ Ταμίμι

Αφιερωμένη στην Αχέντ Ταμίμι και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ήταν η συναυλία που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό φοιτητής από την Παλαιστίνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σφαγή που έχει ξεκινήσει από τον ισραηλινό στρατό από την Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας, ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις για τη «Μέρα της Γης».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, καλώντας τους νέους να οργανωθούν στο Συνδικάτο τους, να συμβάλουν στην άνοδο των αγώνων, απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και τις πλειοψηφίες των διοικήσεων στην Ομοσπονδία του κλάδου και στη ΓΣΕΕ.

Στο χώρο είχε αναρτηθεί πανό με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στην Αχέντ Ταμίμι και στον Παλαιστινιακό λαό», το οποίο απεικόνιζε τη νεαρή Παλαιστίνια με τη σημαία της χώρας της, την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ δείχνει τα δόντια του, «συνοδευόμενο» από στρατιώτες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Θυμίζουμε ότι η Α. Ταμίμι και η μητέρα της έχουν φυλακιστεί για 8 μήνες επειδή αντιστάθηκαν στον κατοχικό στρατό μετά την επίθεση στο χωριό τους και τον τραυματισμό στο κεφάλι του 15χρονου ξαδέλφου της Αχέντ από σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη.

Η βραδιά αλληλεγγύης έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τα συγκροτήματα και τους μουσικούς: «Το σφάλμα», «Κοινοί θνητοί», «ΦΡΑΝΚ & DRUGITIZ», «DASON & MEK», «URBAN PULSE».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ