Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε ρυθμούς Μαθητικών Φεστιβάλ οι Οργανώσεις της ΚΝΕ

Από το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Πέραμα
Από το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Πέραμα
Μαθητικές γιορτές γεμάτες κέφι και δημιουργικότητα είναι τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που άρχισαν το ταξίδι τους τις προηγούμενες μέρες, με σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας... Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!» (Μ. Θερβάντες). Τις προηγούμενες μέρες, τέτοια Φεστιβάλ έγιναν σε Ξάνθη, Μενίδι, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Μπραχάμι, Νίκαια και Πέραμα (αναλυτικά ρεπορτάζ για αυτά θα έχει ο «Ριζοσπάστης» αύριο στο 4σέλιδο «Νεολαία»).

Παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε ρυθμούς προετοιμασίας των Μαθητικών Φεστιβάλ και στο πλαίσιο αυτό η Μαθητική ΟΒ Χαλκίδας της ΚΝΕ οργανώνει για τους μαθητές των ΕΠΑΛ περιήγηση σήμερα Τρίτη, στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, να δουν από κοντά και να μάθουν «ποιοι και πώς λειτουργούν τις μηχανές». Το ραντεβού για την επίσκεψη είναι στις 11 π.μ. στο 2ο ΕΠΑΛ.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Φεστιβάλ, έγιναν επίσης τις προηγούμενες μέρες αθλητικά τουρνουά στα Χανιά και το Ηράκλειο, ενώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Φεστιβάλ τους οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία έχουν ορίσει τους παρακάτω σταθμούς:

Στη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, στις 22 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου στην Πολίχνη και στις 27 Απρίλη τουρνουά ποδοσφαίρου στον Εύοσμο με σύνθημα «Μπες στον αγώνα να κάνουμε χαμό, πάλεψε ενάντια στο φασισμό». Επίσης, οργανώνουν προβολές ταινιών.

Στις 30 Απρίλη, οι Οργανώσεις της Κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης οργανώνουν τουρνουά βόλεϊ στο Ποσειδώνιο, τουρνουά ποδοσφαίρου στα γήπεδα Τριανδρίας και γκράφιτι ενάντια στο φασισμό για μαθητές των ΕΠΑΛ.

Οι Οργανώσεις Ανατολικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης οργανώνουν ιστορικό περίπατο για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη στις 21 Απρίλη και αθλητικό τουρνουά στην Περαία.

Στις Σέρρες, στις 14 Απρίλη, στην πλατεία Ελευθερίας διοργανώνεται τουρνουά μπάσκετ 3on3 με σύνθημα «Μπες στον αγώνα να κάνουμε χαμό, κάρφωσε ενάντια σε πόλεμο και φασισμό».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org