Σάββατο 31 Μάρτη 2018 - Κυριακή 1 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «NOVARTIS»
Λήγει στο τέλος Απρίλη λόγω μη ... αρμοδιότητας

Τη λήξη της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση «Novartis» - στην οποία πλέον συμμετέχουν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μετά την αποχώρηση όλων των άλλων κομμάτων - εισηγήθηκε και επίσημα πια η κυβερνητική πλειοψηφία κατά τη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παρασκευόπουλος, και των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδης, χαρακτήρισαν τη Βουλή αναρμόδια να διερευνήσει την υπόθεση και πρότειναν ο φάκελος της δικογραφίας να επιστρέψει στη Δικαιοσύνη. Η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίστηκε στις 17 Απρίλη προκειμένου, κατά τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θ. Δρίτσα, να παρουσιαστούν οι προτάσεις των δύο εισηγητών «πιο τεκμηριωμένες από νομικής απόψεως». Στις 28 Απρίλη αναμένεται το τελικό πόρισμα της Επιτροπής, το οποίο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια.

Η όλη εξέλιξη επιβεβαιώνει πλήρως το ΚΚΕ, το οποίο είχε αποχωρήσει από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα επικοινωνιακά παιχνίδια ανάμεσα στην κυβέρνηση, στη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Ενώ παράλληλα είχε αναδείξει ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή είναι πολιτικό όργανο με εισαγγελικές αρμοδιότητες. Δηλαδή, είχε κάθε αρμοδιότητα να εξετάσει όλες τις κατηγορίες, ακόμα και αυτές που μπορεί τυχόν να έχουν παραγραφεί με τον απαράδεκτο νόμο περί «ευθύνης υπουργών», να εξετάσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, υποβοηθώντας μάλιστα το έργο της τακτικής Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ