Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίστηκαν οι μαχητικές συγκεντρώσεις σε πόλεις

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Με συγκεντρώσεις σε Πάτρα, Γιάννενα και Αρτα συνεχίστηκαν χτες οι συγκεντρώσεις που διοργανώνουν σε πόλεις όλης της χώρας Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, με αιχμή την πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Στην Πάτρα

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από συνδικάτα της Πάτρας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της πάλης που δίνουν δεκάδες σωματεία και Επιτροπές Αγώνα της περιοχής για ΣΣΕ με αυξήσεις, επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Δυναμική παρουσία στη συγκέντρωση είχε το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Αχαΐας, που έδωσε χτες τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας του κλάδου.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Στάθης Μακρίσης, αντιπρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, και ο Βασίλης Κωσταδήμας, μέλος του ΔΣ του Σπουδαστικού Συλλόγου ΣΤΕΦ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταμάτης Ανδριόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών του νομού, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Σε Γιάννενα και Αρτα

Συγκέντρωση για τις Συλλογικές Συμβάσεις έγινε χτες και στα Γιάννενα, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Χρήστος Δούβλης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ και εργάτης στην επιχείρηση «Πίνδος». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αλέκος Μπαλακέρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΚΤΕΛ νομού Ιωαννίνων, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα ΚΤΕΛ, ενάντια στις απολύσεις της εργοδοσίας.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε έξω από τα «Market In», δείχνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει να συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης», τους οποίους αρνείται να πάρει πίσω στη δουλειά η νέα εργοδοσία, παρά και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Συγκέντρωση έγινε και στην Αρτα, στην πλατεία Κιλκίς, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι στον κλάδο των Τροφίμων, που βρίσκονταν χτες σε απεργία. Ανάμεσά τους, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Φυτοτεχνική Ξυλογιάννη», οι οποίοι βρίσκονται «στο πόδι» ενάντια στις απολύσεις που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι φοβούμενη τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, η εργοδοσία κράτησε χτες την επιχείρηση κλειστή. Το δικό τους «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΠΡΥΚΑΤ ΑΕ» (εργολαβίες Γαντζούλα), οι οποίοι είναι απλήρωτοι για μήνες και έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους με απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Βασίλης Βάσιος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, και ο Βασίλης Παπαρούνης, γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη ετοιμάζουν τα συνδικάτα(2023-09-16 00:00:00.0)
«Πάρτε πίσω τις "ανατροπές του αιώνα"»(2021-06-12 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν ενιαία απεργιακή απάντηση σε όλη την Ηπειρο(2018-10-18 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία των εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά(2018-03-29 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η αγωνιστική δράση με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις(2018-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ