Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ - ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ
Διεκδικούν την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων

Να μην εφαρμοστούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι (4387/2016 και 4472/2017) που δίνουν τη «χαριστική βολή» στις συντάξεις διεκδικεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων.

Στο ψήφισμα που υιοθέτησε σε Γενική Συνέλευση, στις 13/3, ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι ο επανυπολογισμός κύριων και επικουρικών συντάξεων, μαζί με την κατάργηση του «επιδόματος συζύγου» και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, φέρνει μειώσεις της τάξης του 35% στις συντάξεις. Παράλληλα με τον αγώνα ενάντια στη νέα λεηλασία των συντάξεων, ο Σύνδεσμος απαιτεί από την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις που έγιναν στις συντάξεις τους, υπερβαίνοντας ακόμα και τα ποσά των νομοθετημένων περικοπών από τους αντιλαϊκούς νόμους. Υπογραμμίζει ακόμα ότι η εμπορευματοποίηση της Υγείας φορτώνει όλο και μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες των συνταξιούχων. Διεκδικεί δημόσια και δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς περικοπές και πλαφόν, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αναφορά με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου κατέθεσαν προς την υπουργό Εργασίας βουλευτές του ΚΚΕ, ζητώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ