Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Στο 42% φαίνεται πως κινήθηκε η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις τριήμερες προεδρικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη. Η νίκη του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι ήταν αδιαφιλονίκητη και, κατά τις πληροφορίες της αιγυπτιακής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Αλ Αχράμ», επήλθε με ποσοστό 92%. Ο μοναδικός αντίπαλός του, Μούσα Μουστάφα Μούσα, φαίνεται πως εξασφάλισε μόλις το 3% των ψήφων.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Την ελπίδα ότι η Κίνα θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή στρατηγική του Κουβέιτ, στο πλαίσιο της οικονομικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ενας δρόμος», εξέφρασε χτες ο Τσενγκ Γιονγκρού, οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος της κινεζικής πρεσβείας στο Κουβέιτ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέπεμψε χτες τον υπουργό Βετεράνων Ντέιβιντ Σάλκιν με αφορμή τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς από τα ταξίδια του εντός της αμερικανικής επικράτειας, ανακοινώνοντας ότι θα τον αντικαταστήσει ο προσωπικός του γιατρός (πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού) Ρόνι Τζάκσον. Ο Σάλκιν είναι ο δεύτερος υπουργός μετά τον πρώην υπουργό Υγείας, Τομ Πράις, που παραιτείται για υπερβολικά ταξιδιωτικά έξοδα στο πλαίσιο υπουργικών μετακινήσεων.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Ενοπλοι πιθανώς τζιχαντιστές σκότωσαν προχτές βράδυ έναν στρατιώτη και τραυμάτισαν άλλους τουλάχιστον δύο, πυροβολώντας στην είσοδο ξενοδοχείου στην πόλη Μπαντιαγκαρά, στο κεντρικό Μάλι, όπου καταλύουν συχνά στελέχη του ΟΗΕ και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

ΡΩΜΗ.-- Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα που κατηγορούνται ως ύποπτοι για «τρομοκρατική δράση». Πρόκειται για άτομα που φέρονται να είχαν έρθει άμεσα ή έμμεσα σε επαφή με τον Ανις Αμρι, τον Τυνήσιο που συμμετείχε στην επίθεση με φορτηγό σε υπαίθρια αγορά του Βερολίνου, όπου είχαν σκοτωθεί πολλοί άνθρωποι, το Δεκέμβρη του 2016.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Οι γαλλικές αρχές ερευνούν την υπόθεση ενός άντρα που προσπάθησε χτες να πέσει με ένα αυτοκίνητο πάνω σε στρατιωτικούς έξω από στρατόπεδο στην περιοχή Ιζέρ, στην κεντροανατολική Γαλλία. Εκπρόσωπος της νομαρχίας στην περιοχή δήλωνε λίγο μετά το περιστατικό ότι «δεν γνωρίζουμε αν επρόκειτο για ακούσια ενέργεια, ή για ενέργεια που είχε στόχο να τρομάξει τους στρατιώτες ή για προμελετημένη ενέργεια». Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ο άντρας που αρχικά διέφευγε, συνελήφθη αργότερα κοντά στην Γκρενόμπλ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ