Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Παρουσίαση της «Χάρτας πρόληψης των ουσιοεξαρτήσεων»

Σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα εκδήλωση για τη «Χάρτα πρόληψης των ουσιοεξαρτήσεων» στη συνεδριακή αίθουσα του Κερκυραϊκού ΓΣ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Μονάδα Απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων της θεραπευτικής μονάδας «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και στηρίζεται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης, Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) του Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να σταλεί η ΧΑΡΤΑ και να επιδιωχθεί να υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ολυμπιονικών, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ολυμπιονικών και από το Τμήμα για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του ΟΗΕ, ώστε να προκύψει με αυτό τον τρόπο η ανάδειξη ενός διεθνούς κώδικα για την πρωτογενή πρόληψη, που θα αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης ενός παγκόσμιου αντιναρκωτικού κοινωνικού κινήματος με ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη. Ηδη έχει μεταφραστεί σε 4 γλώσσες με τη συμβολή του ΤΞΓΜΔ του Ιονίου Πανεπιστημίου», δηλώνει ο επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας «Διάπλους», δρ Ψυχολογίας Ηλίας Μιχαλαρέας.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ, Νίκος Πέρρος, τονίζει πως «το περιεχόμενο της Χάρτας φιλοδοξούμε να είναι μια μικρή συνεισφορά προς την ελληνική κοινωνία για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα βοηθήσει χιλιάδες παιδιά να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις».

Εκ μέρους του ΣΕΟ θα παραβρεθούν η πρόεδρος, Βούλα Κοζομπόλη καθώς και η Μαρία Γεωργάτου, Κερκυραία Ολυμπιονίκης. Επίσης, η Λούλα Καρατζά και εργαζόμενοι του θεραπευτικού προγράμματος «18 ΑΝΩ» Αλμπάνης Βασίλης και Κακουλίδης Νίκος.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι, η «Παλιά» (Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας) θα υποδεχθεί την αντιπροσωπεία του ΣΕΟ, θα επιδώσει αντίγραφα της παρτιτούρας του Ολυμπιακού Υμνου - του Σπύρου Σαμάρα - και θα τιμηθεί εκ μέρους του Συλλόγου «Διάπλους».

Αύριο, οι εκπρόσωποι του ΣΕΟ θα επισκεφθούν σχολικές μονάδες καθώς και τον Ισσο, που προορίζεται να φιλοξενήσει το «Πολυπολιτισμικό Κέντρο Νεολαίας», ένας στόχος που τελευταία κερδίζει έδαφος κοινωνικά και θεσμικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ