Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Φήμες για επίσκεψη Κιμ στην Κίνα

ΠΕΚΙΝΟ - ΣΕΟΥΛ.--

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας, που αναμένεται στα τέλη Μάρτη, στο φόντο έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών αλλά και διεργασιών σε όλη την περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι σε συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα, αύριο, Πέμπτη 29 Μάρτη, θα γίνουν διμερείς συνομιλίες υψηλού επιπέδου στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ (βρίσκεται σε βορειοκορεατικό έδαφος). Κάθε πλευρά αναμένεται να στείλει μια τριμελή αντιπροσωπεία.

Στο μεταξύ, από προχτές το βράδυ έχουν φουντώσει οι φήμες για επίσκεψη που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, έκανε στην Κίνα, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να επιβεβαιωθεί επίσημα, από Πιονγιάνγκ ή Πεκίνο. Το αμερικανικό πρακτορείο «Μπλούμπεργκ» επικαλέστηκε τρεις πηγές και μετέδωσε ότι ο Κιμ πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στην κινεζική πρωτεύουσα, ενώ άλλα - και ασιατικά - ΜΜΕ βασίστηκαν στην άφιξη ενός «ειδικού τρένου» από τη Βόρεια Κορέα στο Πεκίνο ή στην «κινητικότητα» που παρατηρήθηκε στο χώρο όπου η κινεζική κυβέρνηση φιλοξενεί ηγέτες άλλων χωρών.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Χούα Τσουνουίνγκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε: «Προς το παρόν δεν διαθέτουμε πληροφορίες. Θα δημοσιευθούν όταν έρθει η ώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ