Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μαθητικά αθλητικά τουρνουά

Οι μαθητές φτιάχνουν τις ομάδες τους για το τουρνουά ποδοσφαίρου των Οργανώσεων Ελληνικού, Αργυρούπολης και Γλυφάδας
Οι μαθητές φτιάχνουν τις ομάδες τους για το τουρνουά ποδοσφαίρου των Οργανώσεων Ελληνικού, Αργυρούπολης και Γλυφάδας
Οι Μαθητικές Οργανώσεις Ελληνικού, Αργυρούπολης και Γλυφάδας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 και μπάσκετ 3on3, με τίτλο «Βγάλε κόκκινη κάρτα στη μαυρίλα του φασισμού». Και τα δύο τουρνουά αγκαλιάστηκαν από πολλούς μαθητές της περιοχής.

Χαιρετίζοντας το τουρνουά ποδοσφαίρου εκ μέρους των Οργανώσεων, μαθητής - μέλος της ΚΝΕ καλωσόρισε τη μεγάλη συμμετοχή, ανέφερε πως η αιτία του φασισμού είναι το ίδιο το σύστημα, κατέκρινε τον επαγγελματικό αθλητισμό, που «πλέον εμφανίζεται και με κουμπούρια», και κατέληξε στην ανάγκη της οργάνωσης της πάλης για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Οι μαθητές έδωσαν εκ νέου ραντεβού στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Μπραχάμι, το Σάββατο 31 Μάρτη, στο οποίο θα βραβευθούν και οι νικήτριες ομάδες των τουρνουά.

Την ίδια μέρα, πετυχημένο τουρνουά μπάσκετ 3οn3 διοργάνωσαν οι Μαθητικές ΟΒ Ταύρου της ΚΝΕ, στο γηπεδάκι του ΓΑΣΤ στον Ταύρο, στο πλαίσιο των πολύμορφων εκδηλώσεων προετοιμασίας των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Το τουρνουά είχε τίτλο «Βάζουμε καλάθι ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!». Θετικά ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στο κάλεσμα της ΚΝΕ, αποδεικνύοντας την ανάγκη των παιδιών για δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό, ενώ το γήπεδο του ΓΑΣΤ δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς είναι ένα αναξιοποίητο και παρατημένο γήπεδο στην περιοχή του Ταύρου.

Ταύρος: Οι μαθητές φωτογραφίζονται μπροστά στο γκράφιτι που έφτιαξαν για την Αχέντ Ταμίμι
Ταύρος: Οι μαθητές φωτογραφίζονται μπροστά στο γκράφιτι που έφτιαξαν για την Αχέντ Ταμίμι
Από νωρίς το πρωί, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ήταν στο χώρο για να στήσουν το τουρνουά, έβαλαν διχτάκια στις μπασκέτες, ομόρφυναν το γήπεδο. Οι μαθητές από Ταύρο και Καλλιθέα, που συμμετείχαν στο τουρνουά, έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και επέλεξαν επίσης να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην 16χρονη Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι: Εφτιαξαν ένα όμορφο γκράφιτι στον χώρο και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί μπροστά απ' αυτό.

Στο χώρο του γηπέδου υπήρχε ακόμα έκθεση με θέμα τον πόλεμο, τον φασισμό, αλλά και το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα, απ' όπου πέρασαν οι μαθητές και συζητήσανε. Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 που διοργανώνουν από κοινού οι Μαθητικές ΟΒ της Καλλιθέας και του Ταύρου στις 21 και 22 Απρίλη, με κορύφωση το διήμερο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καλλιθέα, που θα γίνει στις 28 και 29 Απρίλη, στο σχολικό συγκρότημα «Ν. Μπελογιάννης» (10ο Γυμνάσιο) την πρώτη μέρα και στην πλατεία Δαβάκη τη δεύτερη, οπότε και θα βραβευτούν οι νικητήριες ομάδες του τουρνουά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ρυθμούς προετοιμασίας οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική(2024-04-11 00:00:00.0)
Στην Καλλιθέα στις 6 και 7 Απρίλη(2019-04-03 00:00:00.0)
Οι μαθητές προετοιμάζουν τις δικές τους γιορτές(2018-04-19 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις(2017-07-30 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις(2017-07-29 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2013-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ