Σάββατο 24 Μάρτη 2018 - Κυριακή 25 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ανησυχία να γίνει λαϊκή δράση ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και συμπόρευση με το ΚΚΕ
  • Οι εξελίξεις στην περιοχή μυρίζουν μπαρούτι, από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το ξαναμοίρασμα σφαιρών επιρροής, τον έλεγχο ενεργειακών κοιτασμάτων, αγωγών και δρόμων του εμπορίου.
  • Για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί συμφωνίες με τις ΗΠΑ, που αναβαθμίζουν το ρόλο της χώρας ως ορμητηρίου πολέμου.
  • Είναι επικίνδυνος ο εφησυχασμός που καλλιεργούν στο λαό η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, παρουσιάζοντας το ΝΑΤΟ ως «εγγυητή» της σταθερότητας στην περιοχή και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Η δράση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ είναι παράγοντας αστάθειας, πηγή μεγάλων κινδύνων για τους λαούς.
  • Η ανησυχία για τις εξελίξεις χρειάζεται να γίνει μαζική λαϊκή δράση ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη συμμετοχή της Ελλάδας, ενάντια στην αλλαγή συνόρων και στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της, για την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών.
  • Να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ, που αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα και τις αιτίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και παλεύει για την ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

ΣΕΛ.  6,    8   -   11

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org