Σάββατο 24 Μάρτη 2018 - Κυριακή 25 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για την καταδίκη της Αχέντ Ταμίμι από το ισραηλινό στρατοδικείο

Copyright 2018 The Associated

Με αφορμή την απόφαση του ισραηλινού στρατοδικείου για την νεαρή Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αποτελεί πρόκληση η απόφαση του ισραηλινού στρατοδικείου να τιμωρήσει με 8μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 δολαρίων την Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι και τη μητέρα της επειδή αντιστάθηκαν στις ισραηλινές αρχές κατοχής.

Στο πρόσωπο της Ταμίμι καταδικάζουν τους νέους και τις νέες της Παλαιστίνης που δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια σε Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ, για να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα. Οι νέοι της Παλαιστίνης στέκονται με περηφάνια ενάντια στις αρχές κατοχής, πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος από τις συνεχείς επιθέσεις του ισραηλινού στρατού. Εκατοντάδες είναι οι νεολαίοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές, γιατί αγωνίζονται άφοβα απέναντι στο κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Η κατοχή, η πείνα, η τρομοκρατία, η φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων που η φωτιά τους καίει επικίνδυνα από τη Μέση Ανατολή έως το Αιγαίο και τα Βαλκάνια είναι ένας ακόμη λόγος για να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών.

Καλούμε τους νέους και τις νέες της χώρας μας να καταδικάσουν τη βάρβαρη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το ισραηλινό κράτος και να συνεχίσουν τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και να απαιτήσουν την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στη βάση της απόφασης της ελληνικής Βουλής τον Δεκέμβρη του 2015. Συνολικά να δυναμώσει η λαϊκή και νεανική πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή μας.

Αν νομίζουν οι φονιάδες των λαών ότι με τις φυλακές και την καταστολή θα καταπνίξουν την αντίσταση των λαών γελιούνται.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι!»


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org