Σάββατο 24 Μάρτη 2018 - Κυριακή 25 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Συνεχίζεται η έκθεση με έργα του Γ. Βαρλάμου

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Απρίλη η έκθεση έργων του ζωγράφου - χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου, που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος, αλλά και προς τιμήν του μεγάλου εικαστικού καλλιτέχνη, που με χειρόγραφη διαθήκη άφησε όλο του το έργο και το εργαστήριο στο κόμμα του, το ΚΚΕ.

Η έκθεση παρατείνεται λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, καθώς σε αυτούς τους 3 μήνες που φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 11, κοντά στη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός») την έχουν επισκεφθεί χιλιάδες άτομα και έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Θυμίζουμε ότι εκτίθεται η πλέον αντιπροσωπευτική ενότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Γ. Βαρλάμου, τα περίφημα αγριολούλουδα. Ο επισκέπτης μπορεί επίσης να δει σχέδια του καλλιτέχνη από την περίοδο της δικτατορίας, καθώς και κάποια έργα του με θέμα τα Μετέωρα, δείγμα από τη θαυμάσια εικονογράφηση που έκανε το 1973 για τις τραγωδίες του Σοφοκλή, και δείγμα από την πιστή χαρακτική αποτύπωση δέκα λευκών ληκύθων του 5ου π.Χ. αιώνα. Σε προθήκες εκτίθενται εργαλεία του, μήτρες ξυλογραφίας, μελέτες και σημειώσεις του.

Ακόμα, η προβολή οπτικοακουστικού υλικού με συνεντεύξεις του, αλλά και τα ενημερωτικά ταμπλό που υπάρχουν στην έκθεση, βοηθούν τον επισκέπτη να συλλάβει την προσωπικότητα του Γ. Βαρλάμου ως εικαστικού και ως κομμουνιστή.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή, 9 π.μ. - 4 μ.μ. Οργανωμένες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 11 π.μ. και στη 1 μ.μ.

Το μουσείο είναι κλειστό την Κυριακή του Πάσχα, ενώ για τη Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απρίλη 2018, το ωράριο λειτουργίας θα είναι 12 μ. - 5 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ