Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν γίνεται!»

Συνεχίζεται η πανεξόρμηση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς

Από τη χτεσινή περιοδεία στον ΟΑΣΘ
Από τη χτεσινή περιοδεία στον ΟΑΣΘ
Συνεχίζεται η πανεξόρμηση των Οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς, με σύνθημα «Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν γίνεται!» και αφορμή το «αναπτυξιακό» συνέδριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τις 26 έως τις 28 Μάρτη.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, χτες το πρωί, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής περιόδευσε στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στον Φοίνικα. Με αφορμή και τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, άνοιξε η συζήτηση για το ποιος δρόμος ανάπτυξης ωφελεί τους εργαζόμενους και για ποιον δρόμο ανάπτυξης αξίζει να παλέψουν.

Οπως είπε ο Γ. Δελής, ο δρόμος που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για την εκκαθάριση εν λειτουργία του ΟΑΣΘ έχει ημερομηνία λήξης το Δεκέμβρη του 2019, όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται η Οδηγία της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο και τις ευρωενωσιακές νόρμες, και ο ΟΑΣΘ θα πρέπει να λειτουργήσει με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή στη λογική του κέρδους και της ζημιάς. Οπως εξήγησε, αυτό σημαίνει καταρχήν αύξηση του μεταφορικού κόστους για τον εργαζόμενο λαό, με ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των εισιτηρίων και τσάκισμα των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του Οργανισμού.

Τόνισε ότι την ΕΕ δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν θα είναι ιδιώτης ή το Δημόσιο αυτός που θα λειτουργεί τον ΟΑΣΘ, την ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί και αυτός θα πρέπει να είναι με όρους μιας αυστηρά καπιταλιστικής επιχείρησης.

Αυτήν τη μετάβαση στο νέο καθεστώς, που η κυβέρνηση βάφτισε «κρατικοποίηση», τη βιώνουν ήδη εργαζόμενοι και επιβάτες. Με το πετσόκομμα των μισθών και το κουτσούρεμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την τεράστια επιβάρυνση του επιβατικού κοινού με τις πολύωρες αναμονές, τα σαράβαλα οχήματα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους μαζί με το λαό να παλέψουν για συγκοινωνίες ασφαλείς, φτηνές για τα λαϊκά στρώματα, με πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους, πρόταση που ικανοποιεί τις συνδυασμένες λαϊκές ανάγκες.

Και ξεκαθάρισε πως λύση σε όφελος του λαού και των εργαζομένων μπορεί να δοθεί μόνο με τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που θα είναι ενταγμένος σε ένα σχέδιο κρατικό, επιστημονικό, πανεθνικό. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι κυβέρνηση, εξουσία και οικονομία που θα λειτουργούν με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την αξιοποίηση του εργατικού, τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού, της τεχνογνωσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Πρόγραμμα περιοδειών

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, για σήμερα και αύριο οι ΚΟ του ΚΚΕ προγραμματίζουν τις εξής περιοδείες:

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Περιοδεία στα εργοστάσια της «Panini Foods» και της «Agroma», με επικεφαλής τον Νίκο Μαργαρίτη, μέλος της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7.50 π.μ., περιοδεία στη βιοτεχνία ιματισμού «Energiers» στην Ευκαρπία.

-- Στις 8 π.μ., εξόρμηση στη Λαϊκή Αγορά Συκεών και στα εμπορικά μαγαζιά της περιοχής.

-- Στις 9 π.μ., στα σούπερ μάρκετ της Χαριλάου.

-- Στις 11.30 π.μ., περιοδεία στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος».

-- Στις 2.30 μ.μ., εξόρμηση στον ΟΑΕΔ Νεάπολης.

-- Στις 6.15 μ.μ., εξόρμηση στο Νυχτερινό ΓΕΛ Αμπελοκήπων.

Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 7 π.μ., περιοδεία στο εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου Νεάπολης - Συκεών.

-- Στις 9 π.μ., περιοδεία στο νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος», με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος του ΓΠ της Κ. Μακεδονίας.

-- Στις 10 π.μ., περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, στο ΙΚΑ και στην ΤΟΜΥ Ευόσμου.

-- Στις 5.30 μ.μ., εξόρμηση στο Νυχτερινό ΕΠΑΛ και ΔΙΕΚ Ευόσμου.

-- Στις 7 μ.μ., εξόρμηση στα εμπορικά καταστήματα της οδού Λαμπράκη στην Αν. Τούμπα.

-- Στις 8 μ.μ., εξόρμηση στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην Ευκαρπία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ