Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 91-71
Με επιβλητική εμφάνιση βλέπει τετράδα

Με μια επιβλητική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επικράτησε χτες με 91-71 του Ερυθρού Αστέρα για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας δίνοντας έτσι με εντυπωσιακό τρόπο συνέχεια στην επιτυχία της προηγούμενης με την εκτός έδρας νίκη επί της Μάλαγα. Ετσι, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, ενώ διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για μια θέση στην τετράδα, που δίνει πλεονέκτημα έδρας. Ελπίδες που πλέον αναπτερώθηκαν μετά τη χτεσινή ήττα - έκπληξη της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Βαλένθια. Πλέον ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί με Ρεάλ και Ζαλγκίρις Κάουνας στην τέταρτη θέση με ίδιο απολογισμό, 16 νίκες - 11 ήττες. Σημαντική βαρύτητα έχουν η χτεσινή νίκη και κυρίως η εμφάνιση και στον τομέα της ψυχολογίας για τη συνέχεια των υποχρεώσεων και το κυνήγι του δεύτερου στόχου των «πρασίνων».

Με μαέστρο τον Νικ Καλάθη και πρώτο... βιολί τον Σίνγκλετον, ο οποίος πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν, ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε προβλήματα από τους αντιπάλους, ξεκινώντας δυναμικά (19-4) και διατηρώντας ασφαλή επίπεδα διαφοράς μέχρι το ημίχρονο (47-38). Ωστόσο εκεί που κρίθηκαν τα πάντα ήταν η τρίτη περίοδος, όταν οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας ρυθμό στην επίθεση και κλείνοντας περισσότερο αμυντικά κυριάρχησαν πλήρως φθάνοντας τη διαφορά στους 22 π. (72-50). Αν και ένα χαλάρωμα στο τελευταίο δεκάλεπτο επέτρεψε στη σερβική ομάδα να ροκανίσει τη διαφορά σε πιο ρευστά επίπεδα (80-67), εντούτοις ο Νίκος Παππάς έδωσε τη λύση σε εκείνο το σημείο (5 συνεχόμενοι πόντοι) επαναφέροντας τα πράγματα στα αρχικά τους δεδομένα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 21 (4 3ποντα), Ρίβερς 11, Τζέιμς 9 (1), Πέιν 2, Παππάς 9, Γκιστ 3, Βουγιούκας 3, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 5 (1), Καλάθης 17 , Αντετοκούνμπο 5.

Η ευρεία νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα κρατάει ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της τετράδας

Eurokinissi Sports

Η ευρεία νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα κρατάει ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της τετράδας
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κέσελ, Νταβίντοβατς 17 (3), Λάζιτς 3 (1), Ντόμπριτς 3, Φελντέιν 6, Γιάνκοβιτς 5, Ρότσεστι 7, Ομιτς 15, Λεσόρ 9, Ενις 1, Μπιέλτισα 5.

  • Αλλα αποτελέσματα: Ζαλγκίρις - Μιλάνο 77-65, Φενερμπαχτσέ - Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-73, Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης 96-68.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ