Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο Εφετείο σήμερα η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή

Στο Εφετείο εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, που βρίσκονται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους, τον Ιούνη του 2017, με βάση το άρθρο 187Α, τον γνωστό «τρομονόμο». Να υπενθυμίσουμε ότι το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών για δεύτερη φορά, με προκλητική επιμονή, είχε απορρίψει την αίτηση αναστολής της έκτισης της πρωτόδικης ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ., κάτω από έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες φίλων, συγγενών, ανθρώπων που ήταν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν.

Η συνεχιζόμενη εμμονή των δικαστηρίων στην άδικη φυλάκισή τους, με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο DNA, στέκεται απέναντι στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, κάνοντας ξεκάθαρο, ακόμη μια φορά, ότι συντηρείται ο κατασταλτικός χαρακτήρας του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου («τρομονόμος», συλλογή βιομετρικών δεδομένων κ.λπ.), που αποτελεί σήμερα την επικίνδυνη - για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας - αιχμή της λεγόμενης «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα Β. Λ., υποψήφια διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή ποινής, με μοναδικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Ιδια είναι η ποινή του Περικλή Μ., πτυχιούχου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τα ίδια ανύπαρκτα στοιχεία, ένα μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Και οι δύο έχουν καταδικαστεί ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα.

Αξίζει να τονιστεί ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει αμφισβητήσει στο ελάχιστο όλων των ειδών τους «τρομονόμους», με βάση τους οποίους τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί άνθρωποι όπως η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ., με ανυπόστατες κατηγορίες. Αντίθετα, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατικής απειλής», ενισχύει τους μηχανισμούς καταστολής, με τη λήψη ιδιαίτερα αυταρχικών αστυνομικών μέτρων, την ψήφιση δρακόντειων ποινικών διατάξεων, τη μετατροπή του δικαστικού συστήματος σε αποτελεσματικό μέσο εξουδετέρωσης του λεγόμενου «εσωτερικού εχθρού», ιδιαίτερα του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ