Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Προετοιμάζουν την αγωνιστική απάντηση στην «αναπτυξιακή» κυβερνητική φιέστα

Την Τετάρτη 28/3, στις 6 μ.μ., στην πλ. Δημοκρατίας (Βαρδάρης)

Αγωνιστική απάντηση στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης για την Κεντρική Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη, οργανώνουν ταξικά συνδικάτα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της περιοχής.

Προγραμματίζουν συγκέντρωση, την Τετάρτη 28 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλ. Δημοκρατίας (Βαρδάρης), από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το χώρο πραγματοποίησης του περιφερειακού συνεδρίου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την ίδια μέρα, με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, προγραμματίζουν θεματικές δράσεις στις 26 και 27 Μάρτη.

Καθημερινά βρίσκεται σε εξέλιξη από τα σωματεία ένα πλούσιο πρόγραμμα πανεξόρμησης στους χώρους δουλειάς, μέσα από το οποίο μεταφέρεται το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα και της αντεπίθεσης, κόντρα στην «ανάπτυξη» που τσακίζει τη ζωή τους. Να βάλουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Χτες πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις από την Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης στις ελεγκτικές εταιρείες κέντρου, KPMG, «Ernst & Young», «Grand Thorton» και στο ΙΕΚ Νεάπολης. Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο «ONE SALONICA».

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων καθημερινά εμπλουτίζεται, ενώ για σήμερα, Τετάρτη 21/3, προγραμματίζονται περιοδείες: Από το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης στο «Enter Soft». Από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης στο εμπορικό κέντρο «COSMOS». Από την Ενωση Λογιστών στο λογιστήριο «Μασούτη», στην ελεγκτική εταιρεία PWC και στη λογιστική εταιρεία «Link - Εκατός».

Στο μεταξύ, Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί σήμερα στις 7 μ.μ. το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, με θέμα την προετοιμασία για τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο συλλαλητήριο.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη καλεί και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, που σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ολοι έχουμε πείρα πώς πληρώσαμε τα προηγούμενα χρόνια την κρίση τους, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον "Καρυπίδη" (πρώην Αρβανιτίδη).

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε πολλά διαλογητήρια μαζί με απλήρωτους αγρότες από την περσινή παραγωγή και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον Μπουτάρη, με εκ περιτροπής εργασία, με απλήρωτους αγρότες - αμπελοκαλλιεργητές.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ εδώ και χρόνια, αντιμέτωποι με όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση για τις πτωχευμένες επιχειρήσεις, προτάσσοντας τους τραπεζίτες έναντι των εργατών.

Οι εργαζόμενοι στο "Βαρβαρέσο", με τον άθλιο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων.

Με τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσοκομείο και ΙΚΑ. Με τις αρνητικές για τους εργαζόμενους εξελίξεις στον ΟΑΕΔ, που αφορούν επιδόματα και δουλειά με δικαιώματα. Με όλους τους οικοδόμους χρόνια στην ανεργία.

(...) Τα συμφέροντά μας δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους.

Τώρα να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που είναι συνέχεια των προηγούμενων, δεν λέμε "περασμένα ξεχασμένα", διεκδικούμε ό,τι μας στέρησαν στη διάρκεια της κρίσης.

Στοχεύουμε τον πραγματικό υπεύθυνο, που είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, των κρίσεων, των πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας, της προσφυγιάς».

  • Η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, ενόψει του περιφερειακού «αναπτυξιακού» συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο και της δράσης για τις ΣΣΕ, οργανώνει εκδήλωση σήμερα, Τετάρτη 21 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, με ομιλητή τον Κώστα Ηλιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ