Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισόβια σε χρυσαυγίτη που δολοφόνησε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε χτες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον απόστρατο αστυνομικό και πολιτευτή της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Φ. Μπέλλο, που πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου Μ. Μαρκόπουλο στην Πανόρμου, τον Οκτώβρη του 2016. Ομόφωνα το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά. Οι δικαστές καταδίκασαν τον 60χρονο σε επιπλέον φυλάκιση 15 μηνών για παράνομη οπλοχρησία. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αδερφός του θύματος είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα για προστασία του γυμναστηρίου, και χαρακτήρισε τον συνταξιούχο αστυνομικό ως τον φόβο και τον τρόμο της περιοχής. «Ο αδελφός μου μού είχε πει ότι ζητούσε προμήθεια από τα κέρδη του γυμναστηρίου, εν είδει προστασίας, γιατί γνώριζε αστυνομικούς...», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω, σύμφωνα και με όσα είδαν τη δημοσιότητα, είχε πρωτοστατήσει και προκαλέσει το καλοκαίρι του 2012 με τις δηλώσεις του για οργάνωση «ταγμάτων εφόδου» αστυνόμευσης της Μεσσηνίας. Ηταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2012.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ