Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Από 1η Απρίλη οι ασκήσεις ΗΠΑ - Ν. Κορέας

ΣΕΟΥΛ.--

Οι στρατιωτικές ασκήσεις που ΗΠΑ - Νότια Κορέα διεξάγουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα ξεκινήσουν την 1η Απρίλη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για τις ασκήσεις «Foal Eagle» και «Key Resolve» (φέτος καθυστέρησαν με πρόσχημα και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στη Νότια Κορέα), τις οποίες ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός ιεραρχεί ψηλά για την υπεράσπιση των συμφερόντων του σε Ασία - Ειρηνικό, όπου κονταροχτυπιέται σε όλα τα επίπεδα με αντίπαλες δυνάμεις και ειδικά Κίνα και Ρωσία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», οι ασκήσεις θα διεξαχθούν σε «κλίμακα μικρότερη» από ό,τι άλλες χρονιές και επικαλέστηκε ανώνυμες δηλώσεις αξιωματούχου του αμερικανικού Πενταγώνου ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια των ΗΠΑ για να στείλουν αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και υπερηχητικά βομβαρδιστικά με σκοπό να συμμετάσχουν στις ασκήσεις, όπως άλλες χρονιές.

Επίσης, οι «Τάιμς της Κορέας» μετέδιδαν στην ιστοσελίδα τους ότι η άσκηση «Foal Eagle» θα διεξαχθεί για ένα μήνα, αντί για δύο που διαρκούσε τα τελευταία χρόνια.

Πάντως, σε σύντομη (επίσημη) ανακοίνωση, το Πεντάγωνο αναφέρει γενικόλογα ότι οι ασκήσεις θα γίνουν σε «κλίμακα παρόμοια» με αυτή των προηγούμενων χρόνων, επιμένοντας ότι πρόκειται για ασκήσεις «αμυντικής φύσης».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org