Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Προετοιμάζεται το School Art Festival στην Πρέβεζα

Μαθητικό αθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 με σύνθημα «Βάλε γκολ στο τέρμα, όχι στη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!» οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διοργάνωση του φεστιβάλ της, του School Art Festival, στις 24 Μάρτη.

Οι μαθητές έφτιαξαν τις ομάδες τους και αγωνίστηκαν στο τουρνουά, προβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι η συλλογικότητα και ο αγώνας είναι τα όπλα τους, κόντρα στις ανώδυνες διεξόδους που πασάρει το σύστημα στη νεολαία, τους μαθητές, όπως είναι τα ναρκωτικά. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας της Συντονιστικής Επιτροπής όμως, φάνηκε και ότι είναι επιτακτικό να φτιαχτούν αθλητικές δομές, δωρεάν γήπεδα, στα οποία θα έχει πρόσβαση η νεολαία της πόλης, μιας και δεν υπάρχει καμία αθλητική τέτοια δομή στην πόλη της Πρέβεζας. Οι νικήτριες ομάδες του θα βραβευτούν στο School Art Festival.

Αυτή η μεγάλη μαθητική γιορτή, που θα γίνει το Σάββατο 24 Μάρτη, στις 19.30, στη Λαϊκή Αγορά, προετοιμάζεται πυρετωδώς εδώ και μέρες. Οι μαθητές έχουν ανοίξει τη συζήτηση μέσα στα μαθητικά συμβούλια, σε σχέση με τον άδικο πόλεμο για τα κέρδη και όσα συμβαίνουν γύρω μας, ενώ συζητούν και πώς οι μαθητές θα συμμετάσχουν και θα εκφραστούν μέσα από την ερασιτεχνική δημιουργία. Μέσα από τις μουσικές, τα τραγούδια, μέσα από το graffiti και τα project που ετοιμάζουν, επιδιώκουν να εκφράσουν αυτό που λέει και το σύνθημα του School Art Festival: «Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών έφτιαξε πανό που κρέμασε στο κάστρο της πόλης και καλεί όλους τους μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org