Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Η Χρυσή Αυγή ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας

Ομόφωνα δεκτή έγινε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, από τους παρόντες βουλευτές και στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης, η πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά σε βάρος του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών της, Ηλ. Κασιδιάρη και Π. Ηλιόπουλου. Οι τρεις είχαν παραπεμφθεί στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας και μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς στους οποίους επιδόθηκαν σε βάρος μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία φασιστοειδή μέσα σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα κατηγόρησαν τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης ως «πράκτορες» της Τουρκίας και άλλα παρόμοια, ενώ ο αρχηγός τους αξίωσε κιόλας να υπογράψουν δήλωση ότι «δεν είναι μητέρα τους η Τουρκία». Χτες, μιλώντας στην Ολομέλεια οι δύο βουλευτές επανέλαβαν το παραλήρημά τους, κάνοντας λόγο για «βουλευτές που ενδύονται την τουρκική σημαία και λατρεύουν τον σφαγέα Κεμάλ» κ.ο.κ. Η πρόταση μομφής προβλέπει μείωση κατά 1/4 της βουλευτικής τους αποζημίωσης.

Πάει πολύ να εμφανίζονται υπερπατριώτες οι απόγονοι των ναζί

Από την πλευρά του ΚΚΕ μίλησε στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος επισήμανε: «Η στάση των βουλευτών της ΧΑ πέρα από απαράδεκτη είναι κατά βάση πολύ επικίνδυνη. Οχι επικίνδυνη γενικά ή μόνο ή κυρίως για την κοινοβουλευτική δεοντολογία. Είναι πολύ επικίνδυνη αν συνυπολογίσει κανείς την περίοδο που πραγματοποιείται», η οποία χαρακτηρίζεται από «την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας και του τουρκικού εθνικισμού».

Οπως σημείωσε, «οι βασικοί άξονες που στηρίζεται η τουρκική επιθετικότητα και η στρατηγική του Ερντογάν είναι ο πρώτος η προσπάθεια να εμφανιστεί ως προστάτης των μουσουλμανικών πληθυσμών στη Μ. Ανατολή, στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης της Θράκης, και να ταυτίσει αυτούς τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς με την πολιτική του. Ο δεύτερος, η αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών όπως για παράδειγμα η Συνθήκη της Λοζάνης. Λοιπόν και στα δύο αυτά ζητήματα και στους δύο αυτούς άξονες της στρατηγικής της Τουρκίας, η στάση των βουλευτών της ΧΑ ρίχνει νερό στο μύλο του Ερντογάν.

Οταν χαρακτηρίζεις έναν Ελληνα βουλευτή προερχόμενο από τη μειονότητα, ως Τούρκο πράκτορα, ανεξάρτητα από πλευρές, διαφορές που κρίνονται πολιτικά, στην ουσία βοηθάς να χαρακτηρίζεται η μουσουλμανική μειονότητα και οι όποιοι εκπρόσωποί της ως τουρκική μειονότητα.

Οπως επίσης όταν λες, γιατί και αυτό ειπώθηκε από τον ομιλητή της ΧΑ στη Βουλή, ότι όπως ο Ερντογάν έχει τα σύνορα της καρδιάς του, έτσι έχουμε και εμείς τα σύνορα της καρδιάς μας, ή αυτό που ειπώθηκε πριν από λίγο εδώ, ότι θα πάμε να πάρουμε και την υπόλοιπη Θράκη, τότε ρίχνεις νερό στο μύλο όλων όσοι ορέγονται αλλαγές συνόρων στην περιοχή και αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών. Οσων θέλουν να διχάσουν τους λαούς για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα».

Σχολιάζοντας τα όσα είχε αναφέρει πριν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος δεν ανέφερε λέξη για το φασιστικό μόρφωμα και είπε ότι το όλο θέμα που προέκυψε είναι ευκαιρία ...«αυτοκριτικής για όλους» για το ρόλο τους ως βουλευτών, ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ότι «όλα αυτά τα οποία κάνει με τη στάση της η Χρυσή Αυγή δεν ξεπλένονται, ούτε μπορούν να μπουν σε λογικές συμψηφισμού ή να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς από τη ΝΔ. Είναι στην ουσία αθώωση της ΧΑ μέσα από το τσουβάλιασμα».

Κατέληξε λέγοντας: «Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο εθνικισμός της μιας πλευράς τροφοδοτεί τον εθνικισμό της άλλης πλευράς. Αλληλοτροφοδοτούνται. Αναδεικνύεται αυτό που έχει επιβεβαιωθεί ιστορικά, πάρα πολλές φορές, ότι οι μεγάλες καταστροφές, βλέπε Κύπρος, έχουν πραγματοποιηθεί με το μανδύα του υπερπατριωτισμού και επίσης αποδεικνύεται ότι είναι πρόκληση να μιλάνε για πατρίδα και πατριωτισμό οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των χιτών, των δοσίλογων, των συνεργατών των ναζί. Κατά συνέπεια, εμείς συμφωνούμε με την πρόταση για τη μομφή που γίνεται, αλλά πάνω απ' όλα, όλα αυτά είναι ένας παραπάνω λόγος ο λαός να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή τώρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραπέμπονται στην Ολομέλεια(2018-03-13 00:00:00.0)
«Εμπλέκουν» τη Θράκη(2007-01-11 00:00:00.0)
«Παζάρια» για μειονότητα θέλει ο Γκιουλ!(2007-01-10 00:00:00.0)
Προκλητικές δηλώσεις Γιακίς(2006-06-20 00:00:00.0)
Αντιδράσεις στον απόηχο του κειμένου(1999-07-27 00:00:00.0)
Ερωτηματικάαπό την κίνηση των βουλευτών της μουσουλμανικής μειονότητας(1999-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ