Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνοδοί του Μιχαλολιάκου εκφόβισαν δημοσιογράφο

Δύο μπράβοι, συνοδοί του υπόδικου αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, «συνέλαβαν» αργά το απόγευμα της Κυριακής, στην Εύβοια, δημοσιογράφο που έκανε τη δουλειά του. Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου και τα όσα έγιναν γνωστά, συστήθηκαν ως αστυνομικοί και επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο τοπικής ιστοσελίδας, επειδή τράβηξε μακρινό βίντεο από τα εγκαίνια των νέων γραφείων των φασιστοειδών. Στη δημοσιότητα ήρθε και σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο.

Εκείνη την ώρα μιλούσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, με παρόντα φυσικά και τον πρώην αστυνομικό διευθυντή εύβοιας, Λάμπρο Χουλιαρά, που πήρε τη θέση του υπόδικου Ν. Μίχου, πρώην στελέχους της ΧΑ. Ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ τράβηξε ένα ολιγόλεπτο μακρινό βίντεο. Τότε, δύο άτομα από τη συνοδεία του Μιχαλολιάκου κατευθύνθηκαν προς το μέρος του και τον ακολούθησαν τρέχοντας. Ο δημοσιογράφος τούς είδε μπροστά του όταν ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του και εκείνοι του έκαναν νόημα να σταματήσει.

«Αστυνομία», φώναξε ο ένας φουσκωτός, ο οποίος δεν τον άφηνε να βγει από το αυτοκίνητο. Ελάχιστα μέτρα πιο πίσω, βρισκόταν συμβατικό φορτηγάκι της Ασφάλειας Χαλκίδας και οι επιβαίνοντες αστυνομικοί παρακολουθούσαν το περιστατικό. Πιστεύοντας ότι είναι αστυνομικοί, τους εξήγησε ότι είναι δημοσιογράφος. Μάλιστα, τους επέδειξε άμεσα την πολιτική και δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Ωστόσο οι δύο χρυσαυγίτες, με μόνο στόχο να τον εκφοβίσουν, συνέχιζαν να τον ανακρίνουν με ερωτήσεις, ψάχνοντας μάλιστα το αυτοκίνητό του και φωτογραφίζοντας με τα κινητά τους τηλέφωνα τα έγγραφα και τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Λίγη ώρα μετά, καθώς οι δύο χρυσαυγίτες δεν άφηναν τον δημοσιογράφο να φύγει και τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν άγρια τροπή, εμφανίστηκε στο σημείο περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, από το οποίο βγήκαν τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους και ο διοικητής της Αμεσης Δράσης. Ο δημοσιογράφος αφέθηκε τελικά ελεύθερος, ενώ κατήγγειλε τα όσα έζησε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ