Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, μετά την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ ΑΕ από τον ιαπωνικό όμιλο «Japan Tobacco Inc», καλεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε η εξαγορά των εταιρειών της «Donskoy Tabak» (DT) του Ιβάν Σαββίδη, μεταξύ των οποίων και της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ ΑΕ, από τον όμιλο JT, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι, ο πρώην υπουργός της ΝΔ και Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ, Α. Κοντός, έσπευσε να χαρακτηρίσει θετική την πώληση.

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η εξέλιξη «έχει να κάνει και με τις ανακατατάξεις στο χώρο της καπνοβιομηχανίας, αλλά και με την αναζήτηση μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν κεφάλαια από τον έναν κλάδο στον άλλο, να πωλούν επιχειρήσεις, να κλείνουν εργοστάσια, να μεταφέρουν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους σε άλλες χώρες. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά και στο νομό Ξάνθης, από το κλείσιμο της "Diana", της "Alumil", της "Καπνικής Μιχαηλίδη", της "Venus" κ.ά.».

Αναφερόμενη δε σε πολιτικούς και ΜΜΕ του νομού που παρουσιάζουν την εξαγορά ως «μάννα εξ ουρανού», θυμίζει πως «το 2013, όταν έγινε η αγορά της συνεταιριστικής τότε ΣΕΚΑΠ από την "Donskoy Tabak", o I. Σαββίδης προβαλλόταν ως μεσσίας, αλλά οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ βίωσαν στο πετσί τους την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα, με απολύσεις, εθελούσιες εξόδους, με χτύπημα στη ΣΣΕ, με εκ περιτροπής εργασία, που βρήκαν απάντηση από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενώ ακόμη εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις».

Καλεί τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ «σε αγωνιστική ετοιμότητα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να μην γίνουν απολύσεις, να μην χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις που ισχύουν σήμερα, αλλά να διευρυνθούν, με την υπογραφή ΣΣΕ, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ