Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Εφησυχασμός και συγκάλυψη για το ρόλο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Ενόχλησε όπως φαίνεται τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη, η ανακοίνωση της ΚΟ Σύρου για την «επίσκεψη» του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ «Carson City» στο νησί, με αποτέλεσμα να κατηγορήσει το ΚΚΕ για «τρομολαγνία» και «συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις», για «ξύλινο λόγο» και «ακραίες ανακοινώσεις».

Απάντηση στον Γ. Λεονταρίτη δίνουν οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι, σε ανακοίνωση όπου τονίζουν πως ο αντιπεριφερειάρχης «επιχειρεί για άλλη μια φορά να συγκαλύψει τον επικίνδυνο ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή».

«Αλήθεια», υπογραμμίζεται, «πιστεύει ο κ. Λεονταρίτης ότι το "Carson City" έχει για σημαία κλαδί ελιάς και μεταφέρει περιστέρια ειρήνης; Μήπως κρύβουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι το γεγονός ότι το πλοίο τους διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, σκορπίζοντας το θάνατο στο όνομα της "ασφάλειας" και της "σταθερότητας"; Χαρακτηρίζοντας επίσης "τρομολαγνικές" τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και "συνωμοσιολογικές" τις προσεγγίσεις του, νομίζει ο κ. Λεονταρίτης ότι μπορεί να αποβάλει από τον κόσμο τη δικαιολογημένη ανησυχία που στηρίζεται στην κλιμάκωση των επικίνδυνων εξελίξεων στα σύνορα της χώρας μας, των εχθρικών ενεργειών της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ;».

Η ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, αλλά και να καταδικάσουν στην πράξη τις φιέστες των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση, που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως «αθώες περιστερές» το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, αφού θυμίζει τη στάση Πόντιου Πιλάτου όλων αυτών απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, σημειώνει: «Αυτή είναι η πάγια τακτική των ΑμερικαΝΑΤΟικών "συμμάχων" μας. Αυτήν την τακτική όχι μόνο ανέχεται η περιφερειακή αρχή, αλλά την ενισχύει με την "ξύλινη" και άκαμπτη στάση της υπέρ των διευκολύνσεων που παρέχει στους εγκληματικούς οργανισμούς τους».

«Αντί να ακολουθεί την κυβέρνηση η περιφερειακή αρχή στην τακτική του εφησυχασμού και της συγκάλυψης, οφείλει την "τεκμηριωμένη ενημέρωση" - για την οποία κατηγορεί την ΚΟ Σύρου ότι δεν επεδίωξε - να την κάνει η ίδια στους κατοίκους των νησιών και να τεκμηριώσει το όφελος που προκύπτει και για ποιους, με την παραπέρα εμπλοκή της περιοχής μας στο ναρκοπέδιο των ανταγωνισμών και του ξεκαθαρίσματος των ανταγωνιστών», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ