Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνάντηση Τίλερσον - Πομπέο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Χτες το βράδυ είχε προγραμματιστεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η πρώτη συνάντηση του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, με τον διάδοχό του, Μάικ Πομπέο, με βασικό στόχο την ενημέρωση του τελευταίου για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Πομπέο στη συνέχεια θα είχε συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του Κογκρέσου, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την έγκριση του διορισμού του από την 100μελή Γερουσία, στην οποία η ισορροπία δυνάμεων υπέρ των Ρεπουμπλικάνων είναι λεπτή, καθώς περιορίζεται στις δύο έδρες (51 Ρεπουμπλικάνοι - 49 Δημοκρατικοί). Στο μεταξύ, σήμερα στο Λευκό Οίκο θα γίνει η συνάντηση του Προέδρου Τραμπ με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, διάδοχο στο θρόνο και υπουργό Αμυνας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, με επίκεντρο τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και τις επεμβάσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε χτες τους τόνους απέναντι στον ανεξάρτητο ερευνητή Ρόμπερτ Μιούλερ, που ψάχνει τις πιθανές σχέσεις του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τις έρευνες «απόλυτο κυνήγι μαγισσών, με τεράστιες συγκρούσεις συμφερόντων». Σημείωσε ότι στο επιτελείο του «έχει 13 "σκληρούς" Δημοκρατικούς, ανάμεσά τους ορισμένους υποστηρικτές της απατεώνισσας Χίλαρι (σ.σ. Κλίντον), και κανέναν Ρεπουμπλικάνο».

Νωρίτερα, ο Τραμπ πρότεινε την επιβολή θανατικής ποινής σε βάρος όσων καταδικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών, σε νομοσχέδιο που αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης των οπιοειδών στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ