Τρίτη 20 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέες κινητοποιήσεις στις 29 και 30 Μάρτη

Από την τελευταία συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Από την τελευταία συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
«

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι σε παλιά και νέα προαπαιτούμενα. Ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Παιδεία», είναι το κάλεσμα που απευθύνει στους εκπαιδευτικούς η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ), μετά από την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής.

«Οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ όλης της χώρας, οι Επιτροπές Αγώνα Αναπληρωτών, τώρα χρειάζεται να πάρουν πιο αποφασιστικά την υπόθεση του αγώνα στις πλάτες τους. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Οι μέρες μέχρι το κλείσιμο των σχολείων για το Πάσχα (30/3) χρειάζεται να είναι γεμάτες από αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες. Δεν εφησυχάζουμε, δεν σταματάμε», σημειώνει η ΑΣΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή με αποφάσεις των σωματείων στις σημερινές συγκεντρώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Επόμενοι σταθμοί είναι η 29η Μάρτη, με πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κεντρικά σημεία όλων των πόλεων, με εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και συναυλίες διαμαρτυρίας, και η 30ή Μάρτη, με νέα πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, με αιτήματα: Να γίνουν τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας. Αμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους.

Η ΑΣΕ καλεί επίσης σε πάλη ενάντια «στη λεγόμενη "αξιολόγηση" και "αυτοαξιολόγηση" του σχολείου και την προώθηση αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο με το νομοσχέδιο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση που τέθηκε σε "διαβούλευση", οι οποίες θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις δομών, όπως π.χ. τα ΚΕΔΔΥ».

Παρέμβαση για τις άδειες των αναπληρωτών

Χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας από εκπροσώπους των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», «Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Ν. Πλουμπίδης», Χαϊδαρίου, «Θουκυδίδης» και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών. Στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδ. Νεφελούδη, οι εκπαιδευτικοί έθεσαν το ζήτημα των αδειών των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, ζητώντας να τους εξασφαλιστεί όση άδεια χρειαστούν σε περίπτωση ασθένειας και το δικαίωμά τους στη μητρότητα και την οικογένεια. Σύμφωνα τους εκπαιδευτικούς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου επικαλέστηκε αναρμοδιότητα για το θέμα και τους δήλωσε πως το υπουργείο Εργασίας έχει χρέος να διασφαλίζει τα ελάχιστα για όλους. «Αυτό στην πράξη σημαίνει όχι απλά διατήρηση του σημερινού απαράδεκτου καθεστώτος για τους αναπληρωτές, αλλά κατέβασμα προς τα κάτω όλων των δικαιωμάτων για όλους», σχολίαζαν οι εκπαιδευτικοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ