Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Συνέδριο «ζυμώσεων», με το βλέμμα στη σταθερότητα του κεφαλαίου

Ξεκίνησε την Παρασκευή το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στην προσπάθεια σύμπηξης ενός τρίτου, υπολογίσιμου πόλου αστικής διαχείρισης, ικανού να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνητικές πλειοψηφίες, το πέρασμα και την εφαρμογή νέων μέτρων υπέρ του κεφαλαίου.

Οι εργασίες την Παρασκευή περιείχαν την εναρκτήρια ομιλία της επικεφαλής του Κινήματος, Φώφης Γεννηματά, χαιρετισμό του εκπροσώπου της λεγόμενης Σοσιαλιστικής Διεθνούς Luis Ayala, των πρώην πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, όπως και χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, το συνέδριο χαιρέτισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Ν. Καραθανασόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι διάγουμε περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη και σύνθετη, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, της εσωτερικής πολιτικής, αλλά και στο πεδίο της λεγόμενης εξωτερικής πολιτικής, όπου η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργητικά σε μια σειρά επικίνδυνους σχεδιασμούς, έχοντας αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Επεσήμανε, εξάλλου, ότι οι τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, με την ένταση της τουρκικής προκλητικότητας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτών των συνολικών ανταγωνισμών. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ επικίνδυνη η λογική που καθησυχάζει το λαό ότι η χώρα μας είναι μια νησίδα σταθερότητας σε μια περιοχή που μυρίζει μπαρούτι.

Παραπέρα, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ στέκεται στρατηγικός αντίπαλος της κυβερνητικής πολιτικής, αναδεικνύοντας ότι η πολιτική που υλοποιήθηκε απ' όλες τις κυβερνήσεις είχε πυξίδα την επιδίωξη του κεφαλαίου να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες του λαού, να μειωθεί το εργατικό κόστος και να εφαρμοστούν μέτρα της ΕΕ, που είχαν σχεδιαστεί πριν την κρίση και των οποίων η εφαρμογή είχε καθυστερήσει στην Ελλάδα, εξαιτίας και της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι διέξοδος για το λαό δεν μπορεί να υπάρχει με την εναλλαγή κυβερνήσεων εντός αυτών των τειχών, αλλά πρέπει να οικοδομήσει τη δική του κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, που θα αντιπαλεύει την εξουσία των μονοπωλίων και τις κυβερνήσεις τους.

Σημείωσε, τέλος, ότι το ΚΚΕ έχει καθαρή στάση στην κριτική του και στην κυβερνητική πολιτική και στα άλλα κόμματα και ταυτόχρονα επιδιώκει να γίνεται ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές, σε στρατηγικές, πάνω σε προγράμματα που να βοηθούν το λαό να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα.

Το Σάββατο αναμένεται να παρουσιαστεί η Διακήρυξη του Κινήματος, όπως και να γίνει συζήτηση πάνω στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ», το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για το πώς θα υπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου, αλλά και τη βάση «συνεννόησης» με τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, στο φόντο της «κινητικότητας» στο αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά και της φημολογίας που φουντώνει για το πού βλέπουν το πολιτικό τους μέλλον οι Βενιζέλος και Θεοδωράκης, π.χ. σε κάποια συμπόρευσή τους, αργότερα, με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, από το χώρο αναμένονται με ενδιαφέρον και οι ομιλίες (το Σάββατο) των Ευ. Βενιζέλου, Ν. Ανδρουλάκη, Γ. Καμίνη, Θ. Θεοχαρόπουλου, Στ. Θεοδωράκη, και το κλείσιμο από την Φώφη Γεννηματά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με έτοιμο σχέδιο για το κεφάλαιο(2018-06-05 00:00:00.0)
Ωθηση στις διεργασίες αναμόρφωσης(2017-11-21 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις των υποψηφίων με το βλέμμα στραμμένο στην ανάκαμψη του κεφαλαίου(2017-09-07 00:00:00.0)
Κριτική από τη σκοπιά του κεφαλαίου και διεργασίες(2017-04-11 00:00:00.0)
Συνέχεια των επαφών Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς(2016-06-23 00:00:00.0)
Ψάχνονται πώς θα συμπήξουν τον «τρίτο πόλο»(2015-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ