Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Νέες ισραηλινές επιθέσεις

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Ισραηλινά άρματα μάχης βομβάρδισαν χτες θέσεις της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, με αφορμή «τέσσερις βομβιστικές εκρήξεις» κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, δίχως να αναφερθούν θύματα ή τραυματίες. Αραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν αργότερα πως ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε επίθεση με ρουκέτες σε περιοχή της Μπέιτ Χανούν στην ανατολική Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου σε χωράφι.

Το ίδιο 24ωρο, αξιωματούχοι του ΟΗΕ που είχαν κάνει έκκληση διεθνώς για τη χρηματοδότηση του οργανισμού για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, ανακοίνωσαν ότι πήραν διαβεβαιώσεις για τη συγκέντρωση 100.000.000 δολαρίων. Ωστόσο, τα κεφάλαια δεν επαρκούν για να καλύψουν ανάγκες που απαιτούν 350.000.000 δολάρια, τα οποία έκοψε πέρσι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να κάμψει την αντίσταση της Παλαιστινιακής αρχής, μετά την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να συμμετάσχουν σε μία νέα διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.

Επιπλέον, το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στις πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού Προέδρου Ρέουβεν Ρίβλιν στο «Ισραηλινό Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία» περί «επιβολής ισραηλινής κυριαρχίας σε Ιουδαία και Σαμάρεια», επισημαίνοντας πως με τον τρόπο αυτόν ο Ισραηλινός Πρόεδρος προσπάθησε να προωθήσει τη διεύρυνση των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης και την προσάρτησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ