Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ξεκινά το ιδρυτικό συνέδριο

Ξεκινά σήμερα το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής (ΚΑ), σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης ενός τρίτου πόλου αστικής διαχείρισης, ικανού να ενσωματώσει ευρύτερα στρώματα στα προτάγματα του κεφαλαίου. Στα διαδικαστικά, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΑ κατέληξαν προχτές στον τρόπο με τον οποίο θα οριστούν τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του φορέα, μετά από μια σειρά διαφωνιών για το εάν θα εκλεγούν ή θα οριστούν εκ των προτέρων και πόσο «αναλογική» θα είναι η εκπροσώπηση των κομμάτων και κινήσεων που συγκροτούν το ΚΑ.

Στο τέλος, προκρίθηκε η λύση των «διορισμένων» μελών της ΚΕ, συνθετικά και με αναλογική εκπροσώπηση των συνιστωσών του φορέα, παρά το γεγονός ότι υπέρ της εκλογής τους είχαν ταχθεί οι Φ. Γεννηματά, Ν. Ανδρουλάκης, Θ. Θεοχαρόπουλος και Γ. Καμίνης, αλλά - όπως λέγεται - διαφωνούσαν κυρίως οι Στ. Θεοδωράκης και Γ. Παπανδρέου.

Οπως λέγεται και επισήμως, αποφασίστηκε «στα όργανα του Κινήματος να υπάρχει συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς» από τις δυνάμεις που είχαν την αρχική πρωτοβουλία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ