Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εύσημα για τη συμβολή της Ελλάδας σε σχέδια που μυρίζουν μπαρούτι

Συγκαταλέγεται στα κράτη - μέλη με τις μεγαλύτερες αναλογικά στρατιωτικές δαπάνες και με σημαντική συνεισφορά σε προσωπικό και μέσα για τις βρώμικες ιμπεριαλιστικές αποστολές

  • Η ετήσια έκθεση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας κατατάσσει την Ελλάδα δεύτερη σε στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και ανάμεσα στις μόλις τέσσερις χώρες που τηρούν απαρέγκλιτα το όριο του 2% επί του ΑΕΠ γι' αυτόν το σκοπό.
  • Στα τέλη του 2017, πάνω από 23.000 στρατιώτες απ' όλα τα κράτη - μέλη υπηρετούσαν στις αποστολές του ΝΑΤΟ όπου Γης, από 18.000 το 2014. Η ελληνική κυβέρνηση συνεισφέρει και εδώ με μέσα και προσωπικό, με στελέχη του Στρατού σε στρατηγεία και διοικητήρια, αλλά και με πλοία και αεροσκάφη σε αποστολές επιτήρησης, κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου.
  • Η ελληνική εμπλοκή γεννάει μεγάλους κινδύνους για το λαό, στο φόντο των ανταγωνισμών που οξύνονται ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως φανερώνουν οι απειλές του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, με αφορμή την ένταση στις σχέσεις της με τη Βρετανία, αλλά και η πολεμική ρητορική του Τούρκου Προέδρου.

ΣΕΛ.  4  -  5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ