Παρασκευή 16 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Απανωτά θανατηφόρα τροχαία σε διασταύρωση - καρμανιόλα

Με αφορμή ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που έγινε, πρόσφατα, στη διασταύρωση της οδού Βόλου με την παλιά Εθνική οδό (σήμερα Καραμανλή), με θύμα μια 28χρονη γυναίκα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων για τη διαχρονική ανυπαρξία έργων υποδομής που θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή.

Οπως σημειώνει, τα πολλά δυστυχήματα που γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο - καρμανιόλα και αλλού «είναι αποτέλεσμα της άναρχης δόμησης και ανάπτυξης της περιοχής, του σχεδίου πόλης και των χρήσεων γης που διέπονται απ' αυτό και που είναι υποταγμένα στα συμφέροντα της επιχειρηματικής δράσης και της κερδοφορίας». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής για ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο βόρειο και νότιο τμήμα της οδού Καραμανλή, επισημαίνοντας πως το αίτημά τους για μετατροπή της οδού Βόλου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας δεν θα δικαιωθεί αν δεν συνδεθεί με το αίτημα για την κατάργηση των διοδίων.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου, ζητώντας από την κυβέρνηση: α) Να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων για μετατροπή της οδού Βόλου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα απαραίτητα έργα για τη μετατροπή του τμήματος της παλιάς Εθνικής οδού σε αστικό δρόμο. β) Να γίνουν άμεσα συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην περιοχή, όπως ανισόπεδες διαβάσεις πεζών, σήμανση, καλύτερος φωτισμός, πεζοδρόμια, παράκαμψη, σύνδεση παλιάς και νέας Εθνικής έξω από την πόλη κ.τ.λ. γ) Την κατάργηση των διοδίων, τη βασική αιτία που εξαναγκάζει τα βαρέα οχήματα να διέρχονται την πόλη μέσω της παλιάς Εθνικής οδού Λάρισας - Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ