Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Bαρύ το κατηγορητήριο για τον ΠΑΟΚ

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τον ΠΑΟΚ σχετικά με τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας την περασμένη Κυριακή, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που διακόπηκε, όπως το γνωστοποίησε χτες η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, καλώντας τις δύο ΠΑΕ για απολογία αύριο, Παρασκευή, σχετικά με την είσοδο των διοικητικών παραγόντων του στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και τις απειλές του τεχνικού διευθυντή, Λιούμπος Μίχελ, προς τον διαιτητή Κομίνη βάσει των όσων ορίζει το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει βαριές ποινές, που εκτός της αφαίρεσης βαθμών, της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, του χρηματικού προστίμου, φτάνουν μέχρι τον υποβιβασμό (κυρίως για τις απειλές). Αντίθετα η ΑΕΚ εγκαλείται λόγω της ένστασης του ΠΑΟΚ για το φύλλο αγώνα.

FIFA - UEFA: Συζητήσεις υπό τη «σκιά» της απειλής

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο είχε χτες ο Αυστριακός Χέρμπερτ Χούμπελ, επικεφαλής του κλιμακίoυ των FIFA - UEFA που ήρθε στην Ελλάδα για συζητήσεις μετά τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Χούμπελ γνωστοποίησε την ενόχληση των FIFA - UEFA για τα γεγονότα, τονίζοντας πως η παρουσία του κλιμακίου προς το παρόν έχει σκοπό συζητήσεις και όχι αποφάσεις. Εσπευσε πάντως να προσθέσει ότι, με βάση τα όσα γίνονται, η απειλή του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Στο... μοτίβο της αυστηροποίησης των ποινών

Στο γνωστό μοτίβο της αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου κινήθηκε το πρώτο μέρος της συνάντησης του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τις ΠΑΕ της Super League. Στη χτεσινή συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου, Ξάνθης, Παναιτωλικού, Πανιωνίου και ΠΑΣ Γιάννινα. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, αν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διακοπή του πρωταθλήματος, φέρεται να εκδήλωσαν τη στήριξή τους στις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, με επίκεντρο την αυστηροποίηση των ποινών που προτείνει ο υφυπουργός. Σήμερα αναμένεται να ακολουθήσει η συνάντηση με τις ΠΑΕ Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμίας, Λάρισας και Λεβαδειακού.

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, επέμεινε στην υποτιθέμενη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα «εξυγίανσης» του χώρου, στα οποία προφανώς δεν εντάσσει την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κραδαίνοντας κι εδώ τη «ρομφαία» της κάθαρσης, μίλησε για σύγκρουση με οργανωμένα συμφέροντα και αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση είχε προνομιακές σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, χρεώνοντας τον επιχειρηματία στην κυβέρνηση Σαμαρά, που όπως είπε ήταν αυτή που του έδωσε την ιθαγένεια, αναγνωρίζοντάς τον ως «εθνικό ευεργέτη». Παραδέχτηκε εντούτοις ότι η κυβέρνηση διέγραψε χρέη της ΣΕΚΑΠ, προβάλλοντας τη δικαιολογία αφενός ότι ανήκαν στην προηγούμενη διοίκηση, αφετέρου ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει διαφορετικά τους «επενδυτές» και διαφορετικά παραβατικές συμπεριφορές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ